LJEŠNJAKOV KOLAČ


Okus ovoga kolača višestruko nadmašuje upotrebljene sastojke i traženu virtuoznost. Koliko raskoši u jednostavnosti!

SASTOJCI

Za biskvit
• 5 jaja
• 5 žlica šećera
• 5 žlica brašna
• 2 žlice vode
• ½ Praška za pecivo
• 1 Vanilin šećer

Za kremu
• 250 g mljevenih lješnjaka
• 100 g šećera u prahu


• 50 g čokolade
• 50 g maslaca
• 100 ml slatkog vrhnja
• 2-3 žlice Džema višnja

PRIPREMA
1. Odvojite bjelance od žumanaca. Od bjelanaca istucite čvrst snijeg, a žumanca pjenasto izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i vodom.

2. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i postupno ga umiješajte u mješavinu od žumanaca. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanaca.

3. Biskvitnu smjesu izlijte u namašćeni lim (veličine 25×35 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.

4. Pečeni biskvit ohladite, premažite džemom od višanja, a zatim kremom od lješnjaka.

5. Za kremu od lješnjaka mljevene lješnjake pomiješajte sa šećerom u prahu i tučenim slatkim vrhnjem. Čokoladu i 



maslac otopite na pari, dodajte lješnjacima i sve dobro izmiješajte. Ovom kremom premažite ohlađeni biskvit.

POSLUZIVANJE
Ohlađeni kolač ukrasite nasjeckanim lješnjacima i ostrušcima čokolade pa zatim narežite na šnite.

SAVJET
Lješnjake možete zamijeniti orasima.
coolinarika.com