Okus ovoga kolača višestruko nadmašuje upotrebljene sastojke i traženu virtuoznost. Koliko raskoši u jednostavnosti!
SASTOJCI
Za biskvit
• 5 jaja
• 5 žlica šećera
• 5 žlica brašna
• 2 žlice vode
• ½ Praška za pecivo
• 1 Vanilin šećer
Za kremu
• 250 g mljevenih lješnjaka
• 100 g šećera u prahu
Za biskvit
• 5 jaja
• 5 žlica šećera
• 5 žlica brašna
• 2 žlice vode
• ½ Praška za pecivo
• 1 Vanilin šećer
Za kremu
• 250 g mljevenih lješnjaka
• 100 g šećera u prahu
• 50 g čokolade
• 50 g maslaca
• 100 ml slatkog vrhnja
• 2-3 žlice Džema višnja
PRIPREMA
1. Odvojite bjelance od žumanaca. Od bjelanaca istucite čvrst snijeg, a žumanca pjenasto izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i vodom.
2. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i postupno ga umiješajte u mješavinu od žumanaca. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanaca.
3. Biskvitnu smjesu izlijte u namašćeni lim (veličine 25×35 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
4. Pečeni biskvit ohladite, premažite džemom od višanja, a zatim kremom od lješnjaka.
5. Za kremu od lješnjaka mljevene lješnjake pomiješajte sa šećerom u prahu i tučenim slatkim vrhnjem. Čokoladu i
maslac otopite na pari, dodajte lješnjacima i sve dobro izmiješajte. Ovom kremom premažite ohlađeni biskvit.
POSLUZIVANJE
Ohlađeni kolač ukrasite nasjeckanim lješnjacima i ostrušcima čokolade pa zatim narežite na šnite.
SAVJET
Lješnjake možete zamijeniti orasima.
coolinarika.com
• 100 ml slatkog vrhnja
• 2-3 žlice Džema višnja
PRIPREMA
1. Odvojite bjelance od žumanaca. Od bjelanaca istucite čvrst snijeg, a žumanca pjenasto izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i vodom.
2. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i postupno ga umiješajte u mješavinu od žumanaca. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanaca.
3. Biskvitnu smjesu izlijte u namašćeni lim (veličine 25×35 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
4. Pečeni biskvit ohladite, premažite džemom od višanja, a zatim kremom od lješnjaka.
5. Za kremu od lješnjaka mljevene lješnjake pomiješajte sa šećerom u prahu i tučenim slatkim vrhnjem. Čokoladu i
maslac otopite na pari, dodajte lješnjacima i sve dobro izmiješajte. Ovom kremom premažite ohlađeni biskvit.
POSLUZIVANJE
Ohlađeni kolač ukrasite nasjeckanim lješnjacima i ostrušcima čokolade pa zatim narežite na šnite.
SAVJET
Lješnjake možete zamijeniti orasima.
coolinarika.com