Sastojci
Potrebno je:
300 g heljdinog brašna
300 g belog brašna
1 kašičica soli
voda
I još:
400 g maslaca
semenke lana
Priprema
1
U vanglicu staviti, obe vrste, brašna, so, pa sa hladnom vodom zamesiti mekše testo (biće malo lepljivi, ali tako treba da bude).
2
Maslac podeliti na tri dela. Umešeno testo razviti u pravougaoni oblik i premazati trećinom, omekšalog, maslaca. Preklopiti, sa sve četiri strane, u obliku pisma, pa staviti u frižider, pola sata.
3
Na isti način ponoviti još dva premazivanja maslacem i odmaranjem u frižider, na po pola sata.
4
Na kraju izvaditi testo, razviti ga u pravougaonik, debljine 1 cm i iseći štapiće. Štapiće poređati u
pleh, preko pek papira, premazati mešavinom ulja i, malo, vode, pa posuti semenkama lana. Staviti da se peču, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. Poslužiti ih tople, mada su ukusni i kada se ohlade.
recepti.com
Priprema
1
U vanglicu staviti, obe vrste, brašna, so, pa sa hladnom vodom zamesiti mekše testo (biće malo lepljivi, ali tako treba da bude).
2
Maslac podeliti na tri dela. Umešeno testo razviti u pravougaoni oblik i premazati trećinom, omekšalog, maslaca. Preklopiti, sa sve četiri strane, u obliku pisma, pa staviti u frižider, pola sata.
3
Na isti način ponoviti još dva premazivanja maslacem i odmaranjem u frižider, na po pola sata.
4
Na kraju izvaditi testo, razviti ga u pravougaonik, debljine 1 cm i iseći štapiće. Štapiće poređati u
pleh, preko pek papira, premazati mešavinom ulja i, malo, vode, pa posuti semenkama lana. Staviti da se peču, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. Poslužiti ih tople, mada su ukusni i kada se ohlade.
recepti.com