
JEDNOSTAVAN ZA SVE COKO-BANANO-LJUPCE.
SASTOJCI
• 2/3 čaše šećera
• 2 jaja
• 2/3 čaš eulja od suncokreta
• 2/3 čaše mlijeka
• 2-3 zgnječene banane
• 1 1/4 čaše brašna
SASTOJCI
• 2/3 čaše šećera
• 2 jaja
• 2/3 čaš eulja od suncokreta
• 2/3 čaše mlijeka
• 2-3 zgnječene banane
• 1 1/4 čaše brašna
• 2 žlice kakaa
• 1 prašak za pecivo
• 1 žličica sode bikarbone
Glazura
• 10 dag čokolade
• 4 žlice mlijeka
• 2 žlice šećera
• 5 dag maslaca
• 1 banana za ukras
PRIPREMA
Zagrijati rernu na 175 stupnjeva i pripremiti okrugli kalup (namastiti, pobrašniti).
U zdjeli pomiješati jaja i šećer, ulje, mlijeko i banane.
U drugoj zdjeli prosijati suhe sastojke i dodati u prvu smjesu.
Preliti u kalup i peći oko sat vremena.
Na ohlađeni kolač poslagati kriške banane.
Za glazuru u mlijeku otopiti
čokoladu sa šećerom, dodati maslac i pustiti da se i on otopi i sjedini s čokoladom. Preliti po kolaču.
Naravno, možete prvo staviti glazuru pa banane gore za ukras, ali se banane moraju poprskati limunom kako ne bi posmeđile.
coolinarika.com
• 1 prašak za pecivo
• 1 žličica sode bikarbone
Glazura
• 10 dag čokolade
• 4 žlice mlijeka
• 2 žlice šećera
• 5 dag maslaca
• 1 banana za ukras
PRIPREMA
Zagrijati rernu na 175 stupnjeva i pripremiti okrugli kalup (namastiti, pobrašniti).
U zdjeli pomiješati jaja i šećer, ulje, mlijeko i banane.
U drugoj zdjeli prosijati suhe sastojke i dodati u prvu smjesu.
Preliti u kalup i peći oko sat vremena.
Na ohlađeni kolač poslagati kriške banane.
Za glazuru u mlijeku otopiti
čokoladu sa šećerom, dodati maslac i pustiti da se i on otopi i sjedini s čokoladom. Preliti po kolaču.
Naravno, možete prvo staviti glazuru pa banane gore za ukras, ali se banane moraju poprskati limunom kako ne bi posmeđile.
coolinarika.com