Još jedna jednostavna torta, za čiju pripremu nije potreban mikser.
MAGIC.
SASTOJCI
• 200 g šećera
• 170 g margarina
• 150 g brašna
• 200 g + 4 kašike slatkog vrhnja
• 45 g kakaa
• 1/2 kašičice sode bikarbone
• 1/2 kašičice praška za pecivo
• 2 jajeta, blago umućena
• 1 naranča
Glazura:
• 60 g mliječne čokolade
• 50 g čokolade za kuhanje
• 2 kašike ulja
PRIPREMA:
1. Šećer karamelizovati, pa dodati margarin i 4 kašike vrhnja. Na laganoj vatri otopiti.
2. Sjediniti brašno, kakao, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. U smjesu dodati umućena jaja i slatko vrhnje, pa sipati i smjesu sa šećerom i margarinom, koja se malo prohladila. Dobro izmješati,
pa dodati i sok i ribanu koricu naranče.
3. Izmješati, pa sipati u kalup, premazan uljem i obložen papirom. Peći na 190°C.
4. Na pari otopiti čokoladu i ulje. Pečenu tortu staviti ta tacnu. Prohladiti, pa preliti glazurom.
• 1/2 kašičice praška za pecivo
• 2 jajeta, blago umućena
• 1 naranča
Glazura:
• 60 g mliječne čokolade
• 50 g čokolade za kuhanje
• 2 kašike ulja
PRIPREMA:
1. Šećer karamelizovati, pa dodati margarin i 4 kašike vrhnja. Na laganoj vatri otopiti.
2. Sjediniti brašno, kakao, sodu bikarbonu i prašak za pecivo. U smjesu dodati umućena jaja i slatko vrhnje, pa sipati i smjesu sa šećerom i margarinom, koja se malo prohladila. Dobro izmješati,
pa dodati i sok i ribanu koricu naranče.
3. Izmješati, pa sipati u kalup, premazan uljem i obložen papirom. Peći na 190°C.
4. Na pari otopiti čokoladu i ulje. Pečenu tortu staviti ta tacnu. Prohladiti, pa preliti glazurom.