Dekorativni cupavci. Klasicni cupavci obuceni u novo ruho.


Sastojci
4 kom. jaja
200gr secera
60ml ulja
60ml tople vode
215gr brasna
1 vanil.secer
1 prasak za pecivo

Umak
250ml mlijeka
4 kasike kakaa




100gr secera
kokos za uvaljati cupavce

Priprema
1.

Zagrite pecnicu na 175°C.

Pripremite tepsiju velicine 27/41 (ako imate u setu 3 duboke teprije to je ona najveca) oblozite dno pek-papirom ili premazite maslacem i pospite sa malo brasna..

Jaja dobro umutite sa secerom i van.secerom.

Stalno muteci dodajte ulje i toplu vodu u mlazu,preko umucene smjese prosite brasno promjesano sa praskom za pecivo.

Izmjesajte,istresite u tepsiju i kratko pecite(nek se kora ispece,ali neka po vrhu ostane svijetla)

Ostavite koru u tepsiji neka se ohladi.

Dok se kora pece pripremite sos..Izmjesajte zajedno mlijeko sa secerom i 

kakaaom.


Kratko prokuhajte stalno mjesajuci da se smjesa malo zgusne.Ohladite.
2.

Ohladenu koru isjecite na vece kocke.
3.

Svaku kocku presjecite,da dobijete trougao..
4.

U duboki tanjir istrecite umak,u drugi tanjir kokos.

Svaki trougao,samo stranice kratko umocite u umak pa u kokos.Sredina ostaje svijetla..

Redajte ih uspravno na veci pleh ili tepsiju.
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE: