Ja…kao veliki ljubitelj čokolade,u napadu da dođem do nečeg slatkog,krečem u akciju…Pečem kore za torte…ostalo mi žumanjaka…’ajmo ih iskoristiti za finu kremu…a,kore…ukrast’ ću dvije od one prve!!!! I ispalo nešto jakooooo fino!!!!
Sastojci
Kore 2 X
· 3 bjelanjka ( snijeg )
· 3 velike žlice smeđeg šećera
· 3 žumanjca
· 3 velike žlicebrašna ( oštrog )
· 1 velika žlicaka kaa
· cimet po želji
· na vrh noža praška za pecivo
· 2 žlice ulja
Krema
· 8 žumanjaca 2 cijela jaja 35 dag šećera u prahu 30 dag otopljene čokolade za kuhanje 20 dag margarina za kreme 3 dcl slatkog vrhnja za šlag
Priprema
Ispečemo 2 kore: bjelanjke izmiksamo u čvrst snijeg, dodamo žumanjce,šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo, cimet i ulje.
Za kremu na pari tučemo:žumanjce, jaja,šećer i čokoladu.
Kad se ohladi, dodamo margarin i dobro izmiješamo.
Slatko vrhnje istučemo u
šlag i umijašamo ga lagano kremi.
Između kora stavimo pola kreme, a druga polovica ide odozgora.
Ukrasimo po želji…
coolinarika.com
· 2 žlice ulja
Krema
· 8 žumanjaca 2 cijela jaja 35 dag šećera u prahu 30 dag otopljene čokolade za kuhanje 20 dag margarina za kreme 3 dcl slatkog vrhnja za šlag
Priprema
Ispečemo 2 kore: bjelanjke izmiksamo u čvrst snijeg, dodamo žumanjce,šećer, brašno, kakao, prašak za pecivo, cimet i ulje.
Za kremu na pari tučemo:žumanjce, jaja,šećer i čokoladu.
Kad se ohladi, dodamo margarin i dobro izmiješamo.
Slatko vrhnje istučemo u
šlag i umijašamo ga lagano kremi.
Između kora stavimo pola kreme, a druga polovica ide odozgora.
Ukrasimo po želji…
coolinarika.com