
Fantastican,jako socan i bez brasna brownies...
Sastojci
TIJESTO:
250 gr. cokolade za kuhanje
170 gr. putera
2 zlice vode
25 gr. kakao
4 velikih jaja
3-4 zlice secera
1 zlicica vanille extrakt
100 gr. mljevenih orasa
GLAZURA:
90 gr. cokolade za kuhanje
60 ml. slatkog vrhnja
Priprema
Pleh oblozite dobro sa alu folijom i pospricajte ili dobro premazite sa uljem i unutri i sa strana. U manjoj serpici dodajte cokoladne kapljice ili cokoladu za kuhanje,isjeckani puter i vodu.Stavite na pec da sve sve istopi.
U to dodajte kakao,dobro izmjesajte a zatim skinite sa ringle.Ostavite sa strane. U zdjeli izmiksajte jaja,vanillu extrakt i secer.Miksajte oko 4min. Smjesu jaja postepeno dodavajte u cokoladnu smjesu.
Na kraju dodajte sitno mljevene orase. Izmjesajte i istresite u pleh. Stavite da se pece u zagrijanoj pecnici na 150C oko 35-40min.Ja sam pekla 35. Kolac izvadite iz pecnice,ostavite da
se potpuno ohladi,prekrijte sa folijom i ostavite u fridz oko 4h.
Hladan kolac izvadite iz fridza,napravite glazuru,prelijte preko kolaca i ponovo vratite u fridz oko 30min. Kolac izvadite,podignite foliju iz pleha,odmotajte foliju i rezite.
Napokon moze da se papa.Ja nisam mogla da cekam da mi se glazura stvrdne. Malo uranila..
coolinarika.com
250 gr. cokolade za kuhanje
170 gr. putera
2 zlice vode
25 gr. kakao
4 velikih jaja
3-4 zlice secera
1 zlicica vanille extrakt
100 gr. mljevenih orasa
GLAZURA:
90 gr. cokolade za kuhanje
60 ml. slatkog vrhnja
Priprema
Pleh oblozite dobro sa alu folijom i pospricajte ili dobro premazite sa uljem i unutri i sa strana. U manjoj serpici dodajte cokoladne kapljice ili cokoladu za kuhanje,isjeckani puter i vodu.Stavite na pec da sve sve istopi.
U to dodajte kakao,dobro izmjesajte a zatim skinite sa ringle.Ostavite sa strane. U zdjeli izmiksajte jaja,vanillu extrakt i secer.Miksajte oko 4min. Smjesu jaja postepeno dodavajte u cokoladnu smjesu.
Na kraju dodajte sitno mljevene orase. Izmjesajte i istresite u pleh. Stavite da se pece u zagrijanoj pecnici na 150C oko 35-40min.Ja sam pekla 35. Kolac izvadite iz pecnice,ostavite da
se potpuno ohladi,prekrijte sa folijom i ostavite u fridz oko 4h.
Hladan kolac izvadite iz fridza,napravite glazuru,prelijte preko kolaca i ponovo vratite u fridz oko 30min. Kolac izvadite,podignite foliju iz pleha,odmotajte foliju i rezite.
Napokon moze da se papa.Ja nisam mogla da cekam da mi se glazura stvrdne. Malo uranila..
coolinarika.com