BIJELE ŠTRUDLICE "NA DOMAĆI NAČIN".



starinska bijela štrudlica,jako mirisna i ukusna.

SASTOJCI
za prhko tijesto s bademima
• 125g. maslaca ili margarina
• 2-3 žlice šećera
• 1 vrećica v. šećera
• 50g. badema(oguljenih i sitno samljevenih)
• 2 manja jaja
• ½ vrećice praška za pecivo


• 300g .glatkog brašna

za punjenje
• 4-5j abuka(kiselih i naribanih na što sitniji ribež)
• 50g. grožđica(namočenih u rumu ili limunovom soku)
• 50g. oguljenih i samljevenih badema
• 1 žlica cimeta
• 2 žlice meda
• 100g. otopljenog maslaca
• 100g. mrvica

PRIPREMA
tijesta
Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto,od njega napravite kuglu,premažite je uljem i zamotajte u prozirnu foliju.Ostavite na toplom mjestu 20 minuta.
U međuvremenu napravite punjenje od rendanih jabuka,namočenih i ocijeđenih grožđica- u rumu ili limunovom soku, oguljenih i samljevenih badema,cimeta i meda.
Uključite pećnicu na 200C.
Veliku kuhinjsku krpu stavite na radi stol,pospite brašnom,i razvucite tijesto što tanje.
Kada je razvučeno poprskajte ga s rastopljenim maslacem(malo maslaca sačuvati)i posuti sa mrvicama.
Preko toga rasporediti punjenje,zatim uhvatiti dva kraja kuhinjske krpe,i lagano dignuti u zrak.Tim postupkom štrudla će se sama lagano zaviti.Kada je štrudla zavijena zatvoriti je sa obje 



strane i lagano i oprezno je prebaciti na maslacem i brašnom posut pleh.Premazati je sa ostatkom maslaca i staviti u zagrijanu pećnicu i peći 20 minuta.

POSLUZIVANJE
štrudlu možete puniti s raznim nadjevima,domaćim pekmezom ili marmeladom..
ako želite možete punjenje za štrudlu prije nanošenja dinstati-pirjati na kockici maslaca,na kraju dodajte med i mljeveni cimet...nadjev-
punjenje prohladite prije premazivanja štrudle..
znam da vi to znate,ali evo za mlade kuharice,bademe ćete najlakše oguliti-oljuštiti,ako ih nekoliko minuta prokuhate u vreloj vodi,pa isperete hladnom..
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE: