RIBANI KROMPIR SA PILETINOM.


Odlicno i toplo i hladno,svima se mnogo svidjelo.
SUPER IDEJA ZA SUTRAŠNJI DORUČAK.

Sastojci:
1 kg Pileceg mesa po zelji,sa kostima
1 Veci crni luk 100 g
7 Srednjih krompira 700 g
3 Jaja
200 ml Mljeka



250 g Brasna
200 g Kiselog vrhnja
100 ml Ulja
Vegeta,biber,paprika

Priprema:
1.
Piletinu zaciniti sa vegetom,paprikom pa je kratko proprziti na zagrijanom ulju, sa svih strana.
2.
Krompir naribati na krupnije te mu dodati jaja,mljeko,kiselo vrhnje,brasno,sitno sjeckani luk,ulje i dobro kasikom izmjesati ,zaciniti sa vegetom,biberom i jos po ukusu sa mljevenog, crvenom paprikom.
3.
Usuti krompir smjesu u pouljenu posudu u kojoj cete peci jelo,preko rasporediti piletinu,posuti sa malo 



ulja (onog u kome se przila piletina) i staviti da se pece na 180°C 35-40 minuta.
coolinarika.com