MRAMORLINA. SPREMNA ZA 20 MINUTA.


Brza i jako jednostavna slastica gotova za 20 minuta.

SASTOJCI

PODLOGA
• keks-po vašem izboru

ZA KREMU
• 700 ml.slatkog vrhnja
• 700 ml.mlijeka
• 12 žlica gustina(škrobnog brašna)


• 12 žlica šećera u prahu
• 2 vrećice vanilin šećera
• 125 g. tamne čokolade
• 125 g .bijele čokolade

PRIPREMA
Pomiješajte slatko vrhnje i mlijeko,izmiješajte,oduzmite 250ml. od količine dodajte gustin i dobro sjedinite.
Ostatak mlijeka u koje ste dodali šećer i vanilin-šećer stavite kuhati (ovakve vrste krema najbolje je kuhati u teflonskim posudama sa dvostrukim stranicama jer krema neće zagoriti niti će se stvoriti grudice prilikom kuhanja i mješanja.)
Kada mliječna tekućina zakipi dodajte gustin, sklonite s vatre, i pjenjačom intezivno mješajte na slaboj vatri, nije je potrebno dugo kuhati jer se brzo zgusne 1-2 minute.


Kuhanu kremu podijelite na dva dijela;u jedan dio dodajte tamnu a u drugi bijelu čokoladu i dobro izmiješajte da se čokolade otope i povežu sa smjesom.
U odgovarajući kalup-modlu, 



složite red keksa prethodno namošenih u mlijeko.da vam podloga bude čvršća i kolač ljepše rezao složite kekse u dva sloja.kreme stavljajte po želji možete "šarati"naizmijenično red tamne-red-bijele pa ćete dobiti mramorni efekt. Dobro ohladite prije posluživanja.
coolinarika.com