ZAGREBAČKE KREMŠNITE. SPREMNE ZA 30 MINUTA!


Rijetko koja slastica redovito postiže uspjeh kod ama baš svih kao što je to slučaj s kremšnitom!

SASTOJCI
• 250 g zamrznutog lisnatog tijesta

Za kremu
• 1 Krema za kremšnite
• 500 ml vode

Za šlag
• 600 ml vrhnja za šlag



• 2 Šlagfixa

Za glazuru
• 200 g čokolade
• 30 g maslaca

PRIPREMA
Lisnato tijesto odmrznite i razvaljajte na pobrašnjenoj površini na veličinu lima za pečenje (20x30 cm).
Razvaljano tijesto prebacite u lim i pecite 15-20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C. Pečenu koru ostavite da se ohladi 20-30 minuta.
U hladnu vodu dodajte sadržaj vrećice kreme za kremšnite. Električnom mješalicom lagano promiješajte te nastavite miješati 5 minuta (srednjom brzinom).
Kremu odmah nanesite na koru lisnatog tijesta i poravnajte površinu.
U visoku posudu ulijte hladno vrhnje za šlag i miješajte električnom mješalicom ½ minute.
Dodajte sadržaj vrećica Šlag fixa, te dalje miješajte električnom mješalicom (najvećom brzinom), sve dok 



masa ne postane čvrsta.
Šlag premažite preko kreme i izravnajte površinu.
Čokoladu rastopite u zagrijanom maslacu, malo ohladite i tako pripremljenu glazuru prelijte preko kolača.

Posluživanje
Ohladite 1-2 sata u hladnjaku, narežite na kocke i poslužite.


Savjet
Kolač izvadite 15 minuta prije rezanja kako vam glazura ne bi pucala.