TORTA SVE U TREN. GOTOVA ZA 20 MINUTA!



Torta koja se napravi u tren a i nestane tren. Topi se u ustima. Samo sa par sastojaka i bez zelatine i upotrebe ringle ili pecnice. Mozete je napraviti i pred gostima. :))


Sastojci
Podloga: 200 gr mlevenog keksa ( plazma ili po zelji )
60 gr otopljene bele cokolade


50 gr otopljenog putera
malo vrelog mlek

mousse: 200 ml vrhnja za kuvanje
250 ml slatkog vrhnja za slag
1 vrecica Dr.Oetker fil za torte ukusom vanilije

Priprema
kalup ca 20 cm.
Otopiti cokoladu zajedno sa puterom pa pomesati sa mlevenim keksom, a potom dodati vrlo malo toplog mleka da se umesi podloga od kesa. Utisniti u dno kalupa i ostaviti sa stran.
Sipati u posudu 200 ml hladnog vrhnja za kuvanje i dodati sadrzaj kesice. Mutiti mikserom dok se ne zgusne 



( 2-3 minuta ). Ukloniti sa strane
Slatko vrhnje umutiti u cvrst slag, a potom sjediniti sa prethodnim pripremljenim filom, promesati lagano rucno.
Mousse rasporediti po kori od keksa. Rashladiti malo u frizider.
coolinarika.com
Filed under  |