ESMERALDA!



Jako socan kolac.


Sastojci
6 bjelanjaka
6 kasika secera u prahu
6 kasika brasna
1 pr. za pecivo
1 mala kasika kakao
200 ml mlijeka

KREMA
3 kesice zelatina
300 ml tople vode


2 kesice vanilije
6 zumanjaka
15 kasika secera u prahu
500 ml slaga malo cokolade


Priprema
Umutiti 6 bjelanjaka sa 6 kasika secera.Dodati 6 kasika brasna pomjesano sa pr. za pecivo.Na kraju dodati kasiku kakao.Sve to staviti u tepsiju i peci oko 15 min. Kad je peceno zaliti sa 200 ml mlijeka.Mlijeko treba da bude na sobnoj temperaturi.
Ostaviti da se ohladi.

KREMA
ml slaga dobro umutiti u cvrstu masu.3 kesice zelatina otopiti u 300ml tople vode.6 zumanjaka umutiti sa 



15 kasika secera u prahu i vanilijom.Polako dodati ohladen zelatin u slag i promjesati.Sad tu smjesu polako dadavati smjesi od zumanajka.Preko ohladene kore staviti pola smjese, a u drugu polovinu staviti malo cokolade.Prmazati preko zute smjese.Posuti ribanom cokoladom.
coolinarika.com