TELEĆI GULAŠ. Jedno od jela koja nikad ne izlaze iz mode!


Tradicionalno jelo koje će odlično ići uz kuhani krumpir, dinstanu rižu, tjesteninu, njoke od krumpira...


Sastojci:
1/2-3/4 kg teletine,
35 dag luka,
4 dag ulja,
sol,



3 režnja češnjaka,
na vrhu noža crvene paprike,
2 dag pirea od rajčica,
2 dag brašna,
1/4 limuna,
1/2 dl kiselog vrhnja,
vruća voda ili juneća juha za zalijevanje

Priprema:
Meso narežemo na komadiće. Na ulju popržimo nasjeckani luk i sitno narezanu teletinu, dodamo meso, zgnječeni češnjak, papriku i pire od rajčica.
Malo zalijemo vrućom vodom ili junećom juhom, posolimo i pirjamo.
Neko vrijeme pirjati pa dodati brašno. Pirjati dalje uz povremeno zalijevanje.
Umak 



začinimo korom i sokom od limuna.
Kuhamo dok meso ne omekša. Na kraju dodamo vrhnje.
Može se služiti s kuhanim krumpirom, dinstanom rižom, tjesteninom, njokama od krumpira...
mojakuhinja.net