Sastojci
4 šolje brašna
1 ¼ šolje jogurta
¼ šolje mlake vode
2 jaja
3 ½ šolje rendane gaude
1 kesica kvasca
Način pripreme
U šerpu naspite jogurt i pomiješajte sa 2 šolje rendanog sira.
Miješajte na laganoj vatri dok se sir ne otopi.
U posudu uspite mlaku vodu i kvasac i pustite da naraste.
Dodajte jogurt sa sirom, jaja i brašno.
Posolite i zamijesite glatko tijesto.
Ostavite da odstoji oko pola sata pa razvucite na pobrašnjenoj podlozi.
Tijesto
prepolovite na dva jednaka dijela.
Preko jednog pospite sir, pa prekrijte drugim tijestom.
Režite na trake i zavrnite.
Poredajte u tepsiju i namažite maslinovim uljem.
Pecite u rerni zagrijanoj na 190 stepeni 20 minuta.
domacica.com
1 kesica kvasca
Način pripreme
U šerpu naspite jogurt i pomiješajte sa 2 šolje rendanog sira.
Miješajte na laganoj vatri dok se sir ne otopi.
U posudu uspite mlaku vodu i kvasac i pustite da naraste.
Dodajte jogurt sa sirom, jaja i brašno.
Posolite i zamijesite glatko tijesto.
Ostavite da odstoji oko pola sata pa razvucite na pobrašnjenoj podlozi.
Tijesto
prepolovite na dva jednaka dijela.
Preko jednog pospite sir, pa prekrijte drugim tijestom.
Režite na trake i zavrnite.
Poredajte u tepsiju i namažite maslinovim uljem.
Pecite u rerni zagrijanoj na 190 stepeni 20 minuta.
domacica.com