Sastojci
sastojci za 12 kifli
450 gr brasna
50 gr putera ( otopiti )
1 1/2 dl mleka mlakog ( 150 ml )
50 gr svezeg kvasca
2 zlice meda
2 zlicice soli
1 1/2 dl kefira ( 150 ml )
za punjene po zelji
100 gr marsipana
za premaz
1 umuceno jaje
malo otopljena putera
Priprema
1.
Otopite puter na tihoj temperaturi, a zatim dodajte puteru mleko. Uklonite sa vatre, pa dodajte izdrobljeni kvasac i med. Sve dobro promesajte
2.
Sipajte brasno u posudu za mesanje i dodajte sol. Promesajte. Dodatjte kefir i tekucinu sa kvascem. Umesite glatko testo. ( upocetku testo ce biti mekano a u toku mesanja testo postace kompaktno i glatko ). Prekrijte posudu i neka stoji na toplom mestu 1 sat.
3.
Na laganoj pobrasnjenoj radnoj povrsini podelite testo na dva dela. Oblikujte dve jufke
4.
Jufku razvaljajte na okrugli precnik 30 cm. Podeliti na 6 trouglova ( ja sam sa nozem za pizzu presekla po sredini, uz duz, dobije se dva polugruga a zatim svaki deo podelite na ti dela ). Trouglove po zelji mozete nadevati sa marsipanom ( 100 gr marsipana podeliti na 12 delova ). Trouglove umotajte u kiflu pa
slazite na pleh prekriven papirom za pecenje. Dobicete 6 kifli. Ponovite postupak sa drugom jufkom. Ostavite da nadolaze 30 minuta. Za to vreme zagrejati pecnicu na 180 stepeni.
5.
Nadosle kifle premazati sa umucenim jajetom ( lagano umuceno ) i peci u zagrejanoj pecnici 15 - 20 minuta. Cim izvadite iz pecnice premazite otopljenim puterom
6.
Savet: U receptu nije stajalo dali je glatko ili obicno brasno.
Ja sam obicno brasno.
coolinarika.com
coolinarika.com