PUNJENI BISKVITI



Kada sam ovo prvi put napravila, nisam mogla da poverujem da se u tako malo vremena i sa tako malo sastojaka mogu napraviti ovi ukusni biskviti. Vrlo su mekani i dugo ostaju svezi, a uz solju caja su fenomenalni!


Sastojci
Za testo:
· 100 g mekog maslaca ili margarina
· 200 g rikote (urde)
· prstohvat soli
· 1 kesica praska za pecivo


· oko 200 g brasna

Za premazivanje:
· malo marmelade ili eurokrema


Za posipanje:
· malo secera u prahu

Priprema
Izmesati maslac i rikotu, a zatim dodati so i prasak za pecivo.
Umesiti meko testo postepeno dodajuci brasno.
Nije potrebno ostaviti da se testo odmara, vec ga odmah razviti oklagijom na debljinu oko 0, 5 cm.
Testo iseci na kvadrate ili krugove, a zatim na sredinu svakog od njih staviti kasicicu marmelade ili eurokrema. Preklopiti biskvite (kvadrati se preklapaju po dijagonali) i pritisnuti ivice viljuskom da nadev ne bi iscureo u toku pecenja.

Biskvite staviti u pleh oblozen papirom za pecenje i peci u rerni na 180°C dok blago ne porumene, vodeci racuna da se ne prepeku. Gotove biskvite posuti secerom u prahu.
Posluživanje
Posto ne volim suve biskvite 



koji se lako mrve, od kada sam nasla ovaj recept, ovi kolacici su mi postali nezamenljivi.
Testo se moze pripremiti ranije i drzati u frizideru uvijeno u plasticnu foliju do pecenja.
Od ove kolicine testa dobije se 20-ak biskvita.
coolinarika.com