Sastojci: 800 g kora, 600 g oraha 2 dl ulja 600 g šećera
8 dl vode nekoliko kriški limunda
Priprema: Slaže se: po tri kore namazane uljem, pa šećer i orasi, poslednje dve takođe namazati uljem. Iseći na romboide i peći. Sirup: u 8 dl vode istopiti 600 g šećera, dodati limund, kuvati 10ak minuta ili više dok ne postane gust sirup. Vruća baklava preliva se hladnom vodom, a hladna vrućom, da se poslednji sloj kora ne bi
Ledeno osvježenje
Izuzetno fin i osvježavajući desert koji redovno pravim kad su ovakve vrućine koji želim podijeliti sa vama.
Sastojci
3 dc vrhnje za šlag
50 g rib…Saznaj više
BABY BAKLAVE.
Ovo su najmanje, najlepse, najukusnije i najsimpaticnije baklave koje sam jela. Toliko su malene i ukusne da kada ih jednom napravite, uvek ce biti …Saznaj više
Trobojni kolač
Fil s višnjama, vanilija, šlag, keksi… Treba li se još što dodati?
Sastojci
0,5 kg višanja
7 dcl vode
17 žlica šećera
12 žlica grisa
1 l mlijeka
2…Saznaj više
Ljetni kolač iz stare tekice
Uz razno sezonsko voće ide i ovaj vrlo jednostavan kolač.
Sastojci
1 kg breskvi ili drugog sezonskog voća
2 jaja
1 čaša (2 dl) šećera
1 čaša (2d d…Saznaj više
BRZE MONTE KOCKE. BEZ PEČENJA!
FANTASTIČAN, LAK ZA NAPRAVITI A BOŽANSTVEN ZA JESTI, KREMASTO.
Sastojci 1l mlijeka 12 žlica gustina 8 žlica šećera 20 dag marg…Saznaj više
ČOKO KOCKE. SAVRŠEN KOLAČ BEZ PEČENJA!
Pošto su kod mene svi čokoljupci, znala sam da mora bit nešto čokoladno. I tako je izbor pao na jednu već isprobanu kremu. Kombinacija odlična!
Sas…Saznaj više