NEPEČENA ČOKOLADNA TORTA


Eksperiment koji je uspio :D Neobicno a interesantno.

SASTOJCI

torta
• 300g kvalitetne čokolade za kuhanje
• 150g šećera
• 500 ml mlijeka
• 150g brašna
• 50g grubo mljevenih lješnjaka


• 50g grubo mljevenih badema
• Sok od pola limuna
• 150g cous cousa ( duruma a ako nemate,može i gris )

glazura
• 200g čokolade za kuhanje
• 200 ml vode

PRIPREMA
torta
sve sastojke za tortu staviti u padelu i kuhati dok ne zgusne,izliti u kalup za tortu i ostaviti da se hladi

glazura
otopite čokoladu i prelijte ju u visoku zdjelu za miksanje
polako miksajte na srednjoj brzini i doljevajte dio po dio vode
pojačajte brzinu na najveću 



i miksajte dok ne zgusne (pazite da ne miksate predugo jer se to ponaša

kao vrhnje za šlag,dođe do određene gostoće pa daljnim miksanjem postane grudasto )
izvadite tortu iz kalupa i namažite glazurom.
coolinarika.com
Filed under  |