MUSAKA OD MLJEVENOG MESA I KROMPIRA.


NAJLAKŠE SE PRAVI A UKUS JE VRHUNSKI.


Sastojci:
– 400 gr mljevenog mesa
– 1 kg krumpira
– 1 glavica luka
– 3 jaja



– 1 kiselo vrhnje
– malo mlijeka
– sol
– papar
– začin crvena paprika
– vegeta po želji

Priprema:
Krumpir očistiti, narezati na fete i posuti sa malo soli i vegete. Bijeli luk narezati i pirjati na malo ulja dok ne poprimi zlatno-žutu boju, potom dodati mljeveno meso, sol, papar i crvenu papriku. Sve zajedno pirjati desetak minuta na laganoj vatri.

Posudu za pečenje premazati uljem i naslagati fete krumpira na dno. Potom dodati mljeveno meso i prekriti ostatkom krumpira. Staviti u zagrijanu pećnicu 



na 200 ºC oko 45 minuta. Pripremite umak od umućenih jaja, vrhnja i malo mlijeka i začina (sol, papar, crvena paprika). Musaku prelijte sa umakom i vratite u pećnicu na još 15 minuta. Poslužite uz dosta salate. U slast!
recepti-svijeta.com