Margerite


Sastojci:
1 kg glatkog brašna
30 dag šecera
1 vanilin šecer
50 dag margarina
3 jaja
prašak za pecivo
ribana korica jednog limuna

Priprema
Prvo izmiješati brašno, šecer, vanilin šecer i prašak za pecivo.

Zatim dodati margarin koji je nekoliko sati bio izvan hladnjaka pa je samo malo omekšao. Razmrviti ga u tijesto i trljati sve zajedno medu dlanovima dok sve ne 



bude mrvicast.

Kad je margarin potpuno izmrvljen, naribati koricu limuna, dodavati jedno po jedno jaje i mijesiti da se tijesto poveže.

Nakon zadnjeg jajeta, dobro još mijesiti dok ne nastane glatko tijesto.

Izradeno tijesto zatvoriti u plasticnu posudu ili vrecicu i staviti u hladnjak na par sati, a najbolje da odstoji do sutradan.

Sutradan izvaditi tijesto iz hladnjaka sat vremena prije izrade keksica.

Tijesto podijeliti na 3 dijela, svaki razvaljati 3 mm debljine ili tanje ako se planira spajanje marmeladom po dva jednaka kesica.

Razvaljano tijesto rezati kalupicima po želji i stavljati ih u namaštenu tepsiju (nije potreban papir 



za pecenje jer se tepsija ne uprlja)

Staviti peci 10 minuta u zagrijanu pecnicu na 200 st.C

Gotove spojiti po dva marmeladom i posuti šecerom u prahu ili samo ovako jednostavno posuti šecerom u prahu.
receptiizmojebiljeznice.blogspot.com

hotgamecritics.blogspot.com