Sastojci
500 g Lisnatog tijesta Podravka
8 žlica Džema miješano voće Podravka
80 grama mljevenih oraha
1 žumanjak
Priprema
1.
Komad lisnatog tijesta tanko razvaljati u oblik pravokutnika (cca 30 x 50 cm).
2.
Uključiti pećnicu na 200 st.C.
3.
Suprotne duže stranice namazati redom marmelade (2 cm). Preko marmelade obilato posuti orahe pa zarolati oba kraja prema sredini. Odrezati po sredini da se dobiju 2 zasebne rolade, ostaviti jednu do druge pa rezati komadiće veličine 3-4 cm i slagati u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
4.
Sve ponoviti i s drugim komadom lisnatog tijesta. Kad su svi brzići u tepsiji premazati ih
razmućenim žumanjkom i staviti peći. Peći na 200 st.C dok ne porumene (oko 20 minuta).
5.
Pečene posuti šećerom u prahu.
coolinarika.com