Sastojci
6 manjih mandarina
2 jaja
2 čaše ( od 2 dl) Pšenično glatko brašno Podravka
2 čaše (od 2 dl) šećera
1 dl ulja
2 Vanilin šećer Dolcela
1 Prašak za pecivo Docela
Za podmazivanje kalupa
4 dag maslaca
malo Pšenično glatko brašno Podravka
Za posipanje
5 dag Šećera u prahu Dolcela
Priprema
1.
Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva.
Mandarine očistite i usitnite štapnim mikserom.
Sve sastojke s mandarinama jednostavno pomiješajte i dobro smiksajte mikserom dok ne
dobijete jednoličnu smjesu bez grudica, ako je rijetko, slobodno dodajte još brašna. Izlijte ju
u kalup za kuglof koji ste prethodno dobro namastili i pobrašnili. Pecite 40-ak minuta, da li se ispekao provjerite čačkalicom.
2.
Kada se ohladi pospite šećerom u prahu.
coolinarika.com