Čokoladne kocke.


Uvijek se rado vraćam ovom receptu, bez obzira da li ga pečem kao tortu ili ovako uvijek je jednako ukusan.


Sastojci
6 jaja
6 kašika brašna
6 kašika šećera



3 kašike kakaa
100 ml ulja
100 ml mlijeka
1 prašak za pecivo

Preljev
500 ml vrhnja za kuhanje
300 gr čokolade za kuhanje

Način pripreme

Bjelance odvojite od žumanaca i umutite u čvrst snijeg.
Žumanca umutite sa šećerom, pa dodajte brašno, prašak za pecivo, mlijeko, ulje i kakao.
Umiješajte bjelance u smjesu pa izlijte u pobrašnjen i namašćen plah.
Pecite u rerni 



zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta.
Vrhnje za kuhanje stavite u šerpu zajedno sa čokoladom dok se ne otopi.
Kolač izbušite viljuškom i prelijte filom.
Stavite u frižider da se ohladi.
domacica.com