Sastojci
4 osobe oko
1 kg sitnijeg krumpira
100 g luka
100-150 mlvode
50 g maslaca
4 osobe oko
1 kg sitnijeg krumpira
100 g luka
100-150 mlvode
50 g maslaca
sol, crvena paprika
lovorov list
Priprema
Krumpir ogulite i operite. Kapulu narežite na ploškice. Sve stavite u veću posudu s debelim dnom da se krumpir rasporedi u jednom sloju. Podlijete vodom i dodajte maslac, posolite, začinite crvenom paprikom i stavite lovorov list.
Poklopite pa protresite posudu. Pustite da zakuha, a onda kuhajte na laganoj vatri 10 minuta. Odlijte tekućinu u zdjelicu, vratite posudu na 5 minuta, a potom vratite tekućinu na krumpir da se dalje dinsta.
Odlijevanje i vraćanje tekućine ponovite još 1-2 puta kako bi krumpir "popio" tekućinu, odnosno, kako bi veći dio tekućine ispario, a krumpir dobio lijepu žućkastu boju u kremastoj
tekućini. Provjerite vilicom da li je krumpir gotov.
Posluživanje
Prije posluživanja pospite sjemenkama po želji: sezam, zlatni lan ili kim. Poslužite kao prilog uz glavno jelo - meso i sl.
coolinarika.com
lovorov list
Priprema
Krumpir ogulite i operite. Kapulu narežite na ploškice. Sve stavite u veću posudu s debelim dnom da se krumpir rasporedi u jednom sloju. Podlijete vodom i dodajte maslac, posolite, začinite crvenom paprikom i stavite lovorov list.
Poklopite pa protresite posudu. Pustite da zakuha, a onda kuhajte na laganoj vatri 10 minuta. Odlijte tekućinu u zdjelicu, vratite posudu na 5 minuta, a potom vratite tekućinu na krumpir da se dalje dinsta.
Odlijevanje i vraćanje tekućine ponovite još 1-2 puta kako bi krumpir "popio" tekućinu, odnosno, kako bi veći dio tekućine ispario, a krumpir dobio lijepu žućkastu boju u kremastoj
tekućini. Provjerite vilicom da li je krumpir gotov.
Posluživanje
Prije posluživanja pospite sjemenkama po želji: sezam, zlatni lan ili kim. Poslužite kao prilog uz glavno jelo - meso i sl.
coolinarika.com