Lagana slastica s jagodama ili kojim drugim voćem...
Sastojci
Sastojci za kremu:
500 g mascarponea
4 žumanjka
3 žlice šećera
2 vanilin šećera
3 dl vrhnja za šlag
Ostalo:
400 g piškola
3 šalice crne kave
2 vanilin šećera
3 dl vrhnja za šlag
Ostalo:
400 g piškola
3 šalice crne kave
800 g jagoda
Priprema
1. Skuhati kavu bez šećera i ohladiti.
Umutiti mikserom žumanjke i šećer te skuhati na pari. Kuhati do 80˚C ili dok krema ne bude gusta.
2. U hladnu kremu umiješati mascarpone i umućen šlag od 3 dl vrhnja.
3. Na podložak složiti piškote namočene kavom te ih premazati kremom i složiti jagode.
Priprema
1. Skuhati kavu bez šećera i ohladiti.
Umutiti mikserom žumanjke i šećer te skuhati na pari. Kuhati do 80˚C ili dok krema ne bude gusta.
2. U hladnu kremu umiješati mascarpone i umućen šlag od 3 dl vrhnja.
3. Na podložak složiti piškote namočene kavom te ih premazati kremom i složiti jagode.
Drugi red piškota umakati u kavu i ponovno premazati kremom.
Ohladiti i posuti kakaom.
4. Savjet: krema se može servirati slastičarkom vrećicom i uporabiti sezonsko voće.
coolinarika.com
coolinarika.com