NEPEČENI TROUGLIĆI SA NUTELLOM


Ukusom pomalo podsećaju na Mocart kugle.

Trouglići "Orijent"

Sastojci

Unutrašnja nugat smesa
100 g krema od lešnika (Nutella, Linolada)
50 g mlečne čokolade

Središnja smesa
180 g pečenog indijskog oraha
100 g šećera u prahu
3-4 kašike mleka



2 kašičice likera gorkog badema
Prstohvat šafrana

Omotač od marcipana
Oko 300 g marcipana
1 kašičica likera gorkog badema
1 kašičica višnjevače

Još
Kalup za toblerone
Celofan

Priprema

Središnja smesa
1.
Ako ne možete pronaći neslane indijske orahe, kupite slane, isperite dobro hladnom vodom i osušite. Možete ih sušiti na suncu (kao ja) ili u rerni na 150 stepeni.
2.
U 5 kašika mleka dodati prstohvat šafrana i zagrejati da bude vrelo a da ne proključa. Ja zagrejem u mikrotalasnoj pećnici.
3.
Pečene indijske orahe samleti. Dodati im šećer u prahu, liker gorkog badema i dve kašike toplog mleka sa šafranom. Umesiti ručno, pa dodati još kašiku - dve vrelog mleka sa šafranom da se dobije kompaktna smesa koja se ne mrvi, a nije gnjecava.
Omotač od marcipana
1.
Marcipan nakidati na komadiće, dodati liker i višnjevaču i premesiti. Rastanjiti pomoću oklagije na oko 2 mm debljine.
Unutrašnja nugat smesa
Otopiti mlečnu čokoladu (na pari ili u mikrotalasnoj pećnici) i umešati krem od lešnika.

Spajanje
1.
Kalup za toblerone prekriti celofanom.
Preko celofana postaviti rastanjeni marcipan i lagano ge pritisnuti da prione uz strane kalupa.
2.
Središnju smesu rastanjiti oklagijom na 3-4 mm debljine i iseći na dve trake 



dimenzija koje odgovaraju stranama kalupa. Svaku traku staviti na po jednu stranu kalupa preko marcipana. Ostaće vam oko 1/4 smese koja se naknadno upotrebi.
3.
Nugat smesu dok je još topla kašikom rasporediti po dnu kalupa. Ne mazati čitave strane preko cele površine središnje smese, već samo po dnu (koje je u stvari vrh trougla). Preneti u zamrzivač na desetak minuta da se nugat stegne.
4.
Izvaditi iz zamrzivača i naneti preko nugata ostatak središnje smese od indijskog oraha. Poravnati čašom ili valjkom za prhka testa.
5.
Prekriti marcipanom i odseći višak koji viri iz kalupa. Ne prekrivati ni sa čim.
6.
Ostaviti preko noći u frižideru da se stegne.
7.
Ujutro istresti iz kalupa, skinuti celofan kojim je bio obložen kalup i čuvati nepokriveno do serviranja. Ako se pokriva celofanom/folijom, marcipan omekša i postaje vodenast.
Seći tankim oštrim nožem pre serviranja.
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE:

  • KOCKASTI PUDING. Ovo je moj recept kako ja pravim ovaj puding. Sastojci puding cokolada 2 kesice puding cokolada 500 ml lmlijeka 5 kasika secera 1 kesica zelat… Saznaj više
  • BAJADERA S RIŽOM. Sastojci 2 jaja 3oo gr. šećera 150 gr. čokolade 250 gr. margarina 300 gr. mlevenog keksa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});… Saznaj više
  • VOĆNE MIKADO OBLATNE. Ovo je varijacija na temu Mikado oblatne. Ko voli cokoladu sa ekspandiranim pirincem (rizom) dopasce mu se i ove oblatne. SASTOJCI Ja sam pravila … Saznaj više
  • DUO PENOTTIE. Kolacicu se smenjuju boje i mekoca ukusa. SASTOJCI • 60 gr.butera • 60 gr.secera • 1 jaje • 60 gr.mlevenih oraha • 50 gr.mlecne cokolade (… Saznaj više
  • Carevo oko. Neko ga tako zove neko svekrvine oci. Omiljen slatki zalogaj u mojoj porodici. Sastojci 32 suvih smokava 32 celih ociscenih oraha 16 kasika vode 2… Saznaj više
  • OBLATNE S BANANKOM II. Sastojci Potrebno 50 dag šećera 2 dl vode 25 dag keksa (mljevenog) 25 dag oraha (mljevenih) 25 dag margarina (adsbygoogle = window.adsbygoo… Saznaj više
  • SALAMA OD KOKOSA. Ovu salamu je moja svekrva radila jako često. ja sam recept pronašla u njenoj bilježnici, isprobala da vidim jel to ta salama koje se sjećam, a sad … Saznaj više
  • BRZE COKOLADNE OBLANDE! Posle majke i bake, najlepse kolace pravi teta!!! Ovo su njene oblande koje pravi godinama i vole ih sve generacije. Brze, ukusne i cokoladne- tope … Saznaj više
  • KASETE. Vrlo izdašno i fino. SASTOJCI 450 gr šećera 1,5 dl vode 450 gr mljevenog keksa 300 gr mljevenih oraha 1 margarin (adsbygoogle = window.… Saznaj više
  • KNEDLE SA DŽEMOM! Knedle umjesto šljivama ili marelicama uvijek možete puniti džemom i uživati u njima tokom cijele godine. Sastojci 650 gr krompira 600 gr brašna 50… Saznaj više