Polpete od mesa i povrca.
Sastojci
200gr mlevenog mesa
300-350gr ociscenih tikvica
100gr crnog luka
2 cena belog luka
1 jaje
2-3 kasike brasna
prezle
po zelji persun, vlasac...
so, zacin, biber...
Priprema
1.
Ocistiti tikvice, narendati, malo posoliti i ostaviti sa strane da puste vodu.
U drugoj posudi sjediniti narendani crni luk, beli luk, meso, persun, zacine i jaje, i sve ( najbolje rukom ) dobro izmesati. Tome dodati skroz ocedjene tikvice ( ja to radim krpom koja samo tome sluzi ) i brasno, jos jednom izmesati i ostaviti 15-30 min u frizideru.
2.
Ukljuciti rernu na 200c. Smesu vaditi kasikom, oblikovati polpete debljine prsta ( kod mene ih je bilo 12 ), valjati ih u prezle i redjati na pek papir. Peci u zagrejanoj rerni ukupno 25-35 min, zavisno od rerne. Posle 15ak min pecenja preokrenuti ih na drugu starnu.
3.
Napomena- Ako smesa nakon stajanja u frizideru pusti jos tecnosti, samo
ocediti taj visak i u smesu dodati malo prezli, da mogu polpete lepo da se oblikuju.
Posluživanje
Uz salatu i pomfrit ( takodje pecen u rerni !) imali smo super rucak.
coolinarika.com