Savršeni ručak! Djeca su bila oduševljena!


Polpete od mesa i povrca.

Sastojci
200gr mlevenog mesa
300-350gr ociscenih tikvica
100gr crnog luka
2 cena belog luka
1 jaje
2-3 kasike brasna
prezle
po zelji persun, vlasac...



so, zacin, biber...

Priprema

1.
Ocistiti tikvice, narendati, malo posoliti i ostaviti sa strane da puste vodu.
U drugoj posudi sjediniti narendani crni luk, beli luk, meso, persun, zacine i jaje, i sve ( najbolje rukom ) dobro izmesati. Tome dodati skroz ocedjene tikvice ( ja to radim krpom koja samo tome sluzi ) i brasno, jos jednom izmesati i ostaviti 15-30 min u frizideru.
2.

Ukljuciti rernu na 200c. Smesu vaditi kasikom, oblikovati polpete debljine prsta ( kod mene ih je bilo 12 ), valjati ih u prezle i redjati na pek papir. Peci u zagrejanoj rerni ukupno 25-35 min, zavisno od rerne. Posle 15ak min pecenja preokrenuti ih na drugu starnu.
3.

Napomena- Ako smesa nakon stajanja u frizideru pusti jos tecnosti, samo 



ocediti taj visak i u smesu dodati malo prezli, da mogu polpete lepo da se oblikuju.

Posluživanje

Uz salatu i pomfrit ( takodje pecen u rerni !) imali smo super rucak.
coolinarika.com