Super kombinacija mljevenog mesa ,povrca,prekrivenog slojem krumpir pire.
Shepherd’s Pie
Sastojci
Donji sloj
500 g mljeveno junece meso (jagnjece u originalu)
2 mrkve
1 luk
1 solja smrznutog graska
1 solja vode za podliti
1 kasika Worcestershire sosa(ne mora ako nemate)
1 kasika friskog ili suhog persunovog lista,timijan ili nekog drugog vama omilj.
500 g mljeveno junece meso (jagnjece u originalu)
2 mrkve
1 luk
1 solja smrznutog graska
1 solja vode za podliti
1 kasika Worcestershire sosa(ne mora ako nemate)
1 kasika friskog ili suhog persunovog lista,timijan ili nekog drugog vama omilj.
zac bilja
po ukusu vegeta i biber
2 kasike maslinovog ulja
2 kasike brasna
po ukusu vegeta i biber
2 kasike maslinovog ulja
2 kasike brasna
Gornji sloj
6 krumpira
2 kasike kiselog vrhnja
1 kasika krem sira
1 kasika margarina ili maslaca
po ukusu so i biber
za posipanje aleva paprika i zacinsko bilje
po volji naribani sir Cheddar ili neki drugi
Priprema
1.
Prodinstajte mljeveno meso na malo maslinova ulja.Dodajte sjeckani
2.
luk, mrkvu na kockice i to sve zajedno dinstajte oko10 min.Dodajte
3.
grasak i dinstajte jos jedno 5 min.Poprasite 2 kasike brasna preko toga
4.
i dobro sve izmjesajte.Zatim zacinite sa vegetom i bibero i nalijte vodu.
5.
Ostavite neka se to sve lagano krcka dok voda ne ispari i ne dobijete
6.
fini, glatki sos!
7.
Ogulite krompir, isjeckajte ga na kocke, nalijte vodom i dobro ga
8.
skuhajte.Kad je skuhan procjedite vodu, dodajte sol, maslac, kiselo
9.
vrhnje, krem sir, biber i dobro ga izradite, kao za krumpir piru.
10.
Sada uzmite vatrostalnu zdjelu ili obicnu manju tepsiju, stavite sloj
11.
mljevenog mesa, a preko toga
krumpir da dobro prekrije sve.Gore
12.
poprasite sa malo aleve paprike, zacinsko bilje, a mozete naribati i sira
13.
ako zelite.Stavite u pecnicu zagrijanu na 200* i pecite oko 30 min.
Posluživanje
Posluziti uz vasu omiljenu salatu!Dobar vam tek!
coolinarika.com
4.
i dobro sve izmjesajte.Zatim zacinite sa vegetom i bibero i nalijte vodu.
5.
Ostavite neka se to sve lagano krcka dok voda ne ispari i ne dobijete
6.
fini, glatki sos!
7.
Ogulite krompir, isjeckajte ga na kocke, nalijte vodom i dobro ga
8.
skuhajte.Kad je skuhan procjedite vodu, dodajte sol, maslac, kiselo
9.
vrhnje, krem sir, biber i dobro ga izradite, kao za krumpir piru.
10.
Sada uzmite vatrostalnu zdjelu ili obicnu manju tepsiju, stavite sloj
11.
mljevenog mesa, a preko toga
krumpir da dobro prekrije sve.Gore
12.
poprasite sa malo aleve paprike, zacinsko bilje, a mozete naribati i sira
13.
ako zelite.Stavite u pecnicu zagrijanu na 200* i pecite oko 30 min.
Posluživanje
Posluziti uz vasu omiljenu salatu!Dobar vam tek!
coolinarika.com