• 600 gr. brasna
• 100 ml. ulja
• 2 kasike braon secera
• 400 ml. vode
• so i kvasac
• 1 jaje za premazivanje
PRIPREMA:
Kvasac izmutit u malo mlake vode i pustit da zapjeni. Izmutit vodu, ulje i secer pa dodat brasnu.
Dodat so i zapjenit kvasac pa zamjesit tijesto. Ostavit da izraste pa istrest na pobrasnjen sto.
Podjelit na dva djela (razlicite velicine). Malo rastanjit-razvit veci dio tijesta.
Isjcite na 3 trake pa trake urolat i saplest pletenicu. Pletenicu stavit na nauljenu tepsiju. Uradit isto i sa manjim komadom tijesta. Kad ste sapleli pletenicu stavite je na ovu pletenicu
u tepsiji.
Izmutit jaje i namazat kreh pa pustit da izraste. Pec na 200 C dok kruh nedobije finu boju. Pokrit ga foliom i pec jos dvadesetak minta. Sklonit iz peci i namazat puterom. Pokrit da kruh malo opusti-omeksa. Prijatno!
tortekolaci.com
PRIPREMA:
Kvasac izmutit u malo mlake vode i pustit da zapjeni. Izmutit vodu, ulje i secer pa dodat brasnu.
Dodat so i zapjenit kvasac pa zamjesit tijesto. Ostavit da izraste pa istrest na pobrasnjen sto.
Podjelit na dva djela (razlicite velicine). Malo rastanjit-razvit veci dio tijesta.
Isjcite na 3 trake pa trake urolat i saplest pletenicu. Pletenicu stavit na nauljenu tepsiju. Uradit isto i sa manjim komadom tijesta. Kad ste sapleli pletenicu stavite je na ovu pletenicu
u tepsiji.
Izmutit jaje i namazat kreh pa pustit da izraste. Pec na 200 C dok kruh nedobije finu boju. Pokrit ga foliom i pec jos dvadesetak minta. Sklonit iz peci i namazat puterom. Pokrit da kruh malo opusti-omeksa. Prijatno!
tortekolaci.com