Pita sa sirom
Sastojci
Prhko tijesto:
300 grama glatkog brašna
150 grama maslaca ili margarina
1 vrećica praška za pecivo
1 žumanjak
3 žlice šećera u prahu
2-3 žlice kiselog vrhnja
Nadjev:
300 grama svježeg sira
250 grama šećera u prahu
50 grama maslaca
4 žumanjka
200 grama pire krumpira
1 vrećica vanili šećera
2 žlice kiselog vrhnja
5 bjelanjaka
Priprema
1.
Brašno pomješajte sa suhim sastojcima, dodajte margarina pa izmješajte u mrvice, žumanjak i kiselo vrhnje.
Tijesto podjelite na dva jednaka dijela pa stavite u frižider da se malo odmori.
2.
Topli pire krumpir promješajte sa maslacem pa kad se ohladi dodajte ostale
sastojke, te tučeni bjelanjak na kraju. (jaja su bila domaća pa je smjesa tako žuta).
3.
Jedan dio tijesta razvaljajte (ja sam stavila u kalup veličine 24x37), pa po njemu rasporedite nadjev.
4.
Poklopite drugim dijelom tijesta te pecite na 180 stupnjeva oko 40 min. dok ne dobije laganu boju.
coolinarika.com
Prhko tijesto:
300 grama glatkog brašna
150 grama maslaca ili margarina
1 vrećica praška za pecivo
1 žumanjak
3 žlice šećera u prahu
2-3 žlice kiselog vrhnja
Nadjev:
300 grama svježeg sira
250 grama šećera u prahu
50 grama maslaca
4 žumanjka
200 grama pire krumpira
1 vrećica vanili šećera
2 žlice kiselog vrhnja
5 bjelanjaka
Priprema
1.
Brašno pomješajte sa suhim sastojcima, dodajte margarina pa izmješajte u mrvice, žumanjak i kiselo vrhnje.
Tijesto podjelite na dva jednaka dijela pa stavite u frižider da se malo odmori.
2.
Topli pire krumpir promješajte sa maslacem pa kad se ohladi dodajte ostale
sastojke, te tučeni bjelanjak na kraju. (jaja su bila domaća pa je smjesa tako žuta).
3.
Jedan dio tijesta razvaljajte (ja sam stavila u kalup veličine 24x37), pa po njemu rasporedite nadjev.
4.
Poklopite drugim dijelom tijesta te pecite na 180 stupnjeva oko 40 min. dok ne dobije laganu boju.
coolinarika.com