MALI ESPRESSO KOLAČ (ILI TORTA).



SASTOJCI
ZA SVIJETLI BISKVIT
• 2 jaja
• 40 g šećera
• 70 g brašna
• 10 g škrobnog brašna

ZA TAMNI BISKVIT
• 2 jaja
• 40 g šećera
• 60 g brašna
• 10 g kakaa

ZA KREMU
• 500 ml mlijeka
• 1 puding s okusom čokolade
• 6 žlica šećera



• 4 - 6 žličice instant kave
• 250 g omekšalog maslaca

ZA PREMAZIVANJE
• 3 žlice pekmeza od kajsija

ZA POSIPANJE
• Kakao

PRIPREMA
Biskvit
Zagrijte pećncu. Jaja pjenasto umutite miješajući mikserom 1 minutu najvećom brzinom. Dodajte šećer i nastavite mješati još 2 min. Brašno pomješajte sa škrobnim brašnom i najmanjom brzinom umješajte u smjesu od jaja. Tijesto ulijte u namašćen i papirom obložen kalup. Kalup stavite u zagrijanu pećnicu. Peći na 180 stupnjeva 15 - 25 min.
Isto ponovite sa drugim biskvitom.
Izvaditi iz kalupa i papira i ostaviti da se ohladi.

Krema
Odgrabite malo mlijeka i pomiješajte ih sa praškom za puding i šećerom. Preostalo mlijeko skuhajte i maknite s vatre. Razmućeni puding umiješajte u mlijeko i stavite da ponovno



 zavrije. Puding maknite s vatre, instant kavu umiješajte u puding. Puding prekrijte prozirnom folijom da se ne stvori kožica i ostavite da se ohladi.

Maslac pjenasto umutite mikserom. Postupno umiješajte puding. Svijetli biskvit premažite sa pola kreme. Gore stavite drugi dio biskvita. Pekmez zagrijte, promiješajte i njime premažite gornji dio biskvita. Preostalu kremu premažite na gornji biskvit. Po želji posipajte kakaom.
coolinarika.com