stari, pomalo zaboravljeni recept...
Sastojci
800gr. brasno
2 case(400 ml) mlake vode
2 male kas. so
1/2 kesice prasak za pecivo
malo putera (margarin, ulje)
sir za punjenje
ulje za przenje
Priprema
1.
Od celog brasna oduzme se malo za ukuvavanje i za posip,a u ostalo brasno dodaje se so i pecivo i sa vodom zamesi se testo da se ne lepi. Ostavi se da malo odmori.
2.
Na pobrasnjeni sto razvije se oklagijom sto tanja kora-pravougana,premaze se omeksalim puterom(u tanak sloj), stavi se izmrvljeni sir na cele kore i uvije u rolat. Zatim se rolat isece na 14 komada. Krajevi se fino pritisnu da se zalepe.
3.
Onda se oklagijom malo razvuku debljine oko 1 cm. Kada se sve naprave prze
se u vrelom ulju sa obe strane. Kako se isprze svaka se stavi u tanjiru sa kuhinjskom hartijom da bi upile visak masnoce.
Posluživanje
Sluze se sa pavlakom, jogurtom, sirom.
coolinarika.com
ulje za przenje
Priprema
1.
Od celog brasna oduzme se malo za ukuvavanje i za posip,a u ostalo brasno dodaje se so i pecivo i sa vodom zamesi se testo da se ne lepi. Ostavi se da malo odmori.
2.
Na pobrasnjeni sto razvije se oklagijom sto tanja kora-pravougana,premaze se omeksalim puterom(u tanak sloj), stavi se izmrvljeni sir na cele kore i uvije u rolat. Zatim se rolat isece na 14 komada. Krajevi se fino pritisnu da se zalepe.
3.
Onda se oklagijom malo razvuku debljine oko 1 cm. Kada se sve naprave prze
se u vrelom ulju sa obe strane. Kako se isprze svaka se stavi u tanjiru sa kuhinjskom hartijom da bi upile visak masnoce.
Posluživanje
Sluze se sa pavlakom, jogurtom, sirom.
coolinarika.com