Sastojci 4 osobe
1 luk
2 cehna bijelog luka
300gr mljevenog mesa
1 veca crvena paprika
1 kasika paradajz pirea
3 srednja krompira
2 case vode
so, vegeta,biber, crvena paprika, timijan
2 kasike maslinovog ulja
Priprema
1.
Na maslinovom ukju proprziti luk i bijeli luk. Zatim dodati mljeveno meso i poklopiti. Pirjati na srednjoj vatri dok meso ne promijeni boju. Dodati papriku isjecenu na kockice a
onda i krompir isjecen na malo vece kocke. Pirjati sve zajedno par minuta.
Zaciniti i dodati paradajz pire. Doliti vodu i pustiti da prokuha. Smanjiti vatru i kuhati dok krompir ne omeksa.
coolinarika.com
1 kasika paradajz pirea
3 srednja krompira
2 case vode
so, vegeta,biber, crvena paprika, timijan
2 kasike maslinovog ulja
Priprema
1.
Na maslinovom ukju proprziti luk i bijeli luk. Zatim dodati mljeveno meso i poklopiti. Pirjati na srednjoj vatri dok meso ne promijeni boju. Dodati papriku isjecenu na kockice a
onda i krompir isjecen na malo vece kocke. Pirjati sve zajedno par minuta.
Zaciniti i dodati paradajz pire. Doliti vodu i pustiti da prokuha. Smanjiti vatru i kuhati dok krompir ne omeksa.
coolinarika.com