Pripremate li slastice za malo zahtjevniju i izbirljiviju publiku, s ovim receptom ne možete pogriješiti. Čokoladna, mekana i kremasta, crno-bijela fantazija osigurat će vam same desetke i odmah doći na prvo mjesto ljestvice omiljenih slastica vaše obitelji.
Sastojci
Za biskvit:
6 jaja 80 g šećera 4 žlice ulja 60 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka 15 g kakaa (2 žlice) 1 žličicaPraška za pecivo Dolcela By Podravka 80 g popečenih mljevenih lješnjaka
Za svijetlu kremu:
· 80 g Gussnela Dolcela By Podravka
· 100 šećera
· 1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
· 800 ml mlijeka
· 250 g maslaca
Za tamnu kremu:
· 500 ml slatkog vrhnja
· 300 g čokolade
Za glazuru:
150 g čokolade
50 g maslaca
Priprema
Za biskvit:
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte ulje, brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Na kraju umiješajte mljevene lješnjake. Smjesu razdijelite na dva dijela.
Pecite biskvite na 180°C oko 18 minuta u tepsiji veličine 32x18cm obloženoj papirom za pečenje.
Preko biskvita u tepsiji nanesite svjetlu kremu, prekrijte drugim biskvitom i prelijte mlakom tamnom kremom. Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
Svijetla krema:
Gussnel pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja. Umiješajte pripremljeni Gussnel i kuhajte uz miješanje nekoliko minuta.
Kremu ohladite uz miješanje i na kraju umiješajte razrađeni maslac sobne temperature.
Tamna krema:
Slatko vrhnje zagrijte do vrenja,
uklonite s vatre i dodajte čokoladu te miješajte dok se čokolada ne otopi.
Posluživanje
Kolač poslužite narezan na kocke.
Savjet
Biskvit možete ispeći i u jednom dijelu te na njega nanijeti bijelu, a zatim tamnu kremu.
coolinarika.com
Za biskvit:
6 jaja 80 g šećera 4 žlice ulja 60 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka 15 g kakaa (2 žlice) 1 žličicaPraška za pecivo Dolcela By Podravka 80 g popečenih mljevenih lješnjaka
Za svijetlu kremu:
· 80 g Gussnela Dolcela By Podravka
· 100 šećera
· 1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
· 800 ml mlijeka
· 250 g maslaca
Za tamnu kremu:
· 500 ml slatkog vrhnja
· 300 g čokolade
Za glazuru:
150 g čokolade
50 g maslaca
Priprema
Za biskvit:
Jaja i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte ulje, brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo. Na kraju umiješajte mljevene lješnjake. Smjesu razdijelite na dva dijela.
Pecite biskvite na 180°C oko 18 minuta u tepsiji veličine 32x18cm obloženoj papirom za pečenje.
Preko biskvita u tepsiji nanesite svjetlu kremu, prekrijte drugim biskvitom i prelijte mlakom tamnom kremom. Kolač ohladite i prelijte čokoladnom glazurom.
Svijetla krema:
Gussnel pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zagrijte do vrenja. Umiješajte pripremljeni Gussnel i kuhajte uz miješanje nekoliko minuta.
Kremu ohladite uz miješanje i na kraju umiješajte razrađeni maslac sobne temperature.
Tamna krema:
Slatko vrhnje zagrijte do vrenja,
uklonite s vatre i dodajte čokoladu te miješajte dok se čokolada ne otopi.
Posluživanje
Kolač poslužite narezan na kocke.
Savjet
Biskvit možete ispeći i u jednom dijelu te na njega nanijeti bijelu, a zatim tamnu kremu.
coolinarika.com