Ove nevjerovatno sočne kocke sam prvi put napravila sa prijateljicom i odmah su mi se sviđale pa sam nju pitala za recept. :D
Sastojci
Biskvit
· 120 g brašna
· 85 g šećera
· Žličica praška za pecivo
· Žlica vanilin šećera
· Žlica kakaa
· 3 žlice ulje
· 50 mlslatkog vrhnja
· 100 mlmlijeka
· 75 gtamne čokolade
Šlag od maline
· 100 gmaline
Biskvit
· 120 g brašna
· 85 g šećera
· Žličica praška za pecivo
· Žlica vanilin šećera
· Žlica kakaa
· 3 žlice ulje
· 50 mlslatkog vrhnja
· 100 mlmlijeka
· 75 gtamne čokolade
Šlag od maline
· 100 gmaline
· 100 mlslatkog vrhnja
· 3 žlice vanilin šećera
Ganache
· 200 mlslatkog vrhnja
· 150 g čokolade (ako je moguće s okusom maline)
Priprema
Rastopite čokoladu na laganoj vatri i pustite da se ohladi. Stavite sve suhe sastojke (brašna, šećer, prašak za pecivo, vanilin šećer i kakao) u zdjeli. Dodajte ulja, vrhnje i mlijeka miješajući mikserom. Na kraju dodajte rastopljenu čokoladu i miksajte još malo. Prelijte smjesu u kalupu sa mjerama 15x25 cm koju ste prethodno namazali maslacem.
Pecite u pećnici na 175°C otprilike 15 minuta.
Ohlađeni biskvit narezite u 12 komada.
Napravite šlag od slatkog vrhnja i dodajte vanilin šećer. Šlag se dobiva tučenjem slatkog vrhnja ali možete koristiti i kupovni šlag. Operite i prepolovite maline pa oprezno ih dodajte u šlagu.
Stavite šlag na 6 ploške biskvita i preklopite s ostalim ploškama tako da dobijete 6 kolačići.
Rastopite 100 g čokolade i pustite da ohladi. Napravite šlag od slatkog vrhnja i dodajte nasjeckana i rastopljena
čokolada. Bitno je da su sastojci hladni tako da nasjeckana čokolada ne rastopi u šlagu. Namazite ovaj ganache na kolačiće i stavite ih u hladnjaku, najbolje preko noći.
Vegani mogu koristiti ovaj recept. Samo koristite vrhnje i mlijeko od soje ili zobenih proizvoda.
Posluživanje
Ukrasite malinama prije posluživanja.
coolinarika.com
· 3 žlice vanilin šećera
Ganache
· 200 mlslatkog vrhnja
· 150 g čokolade (ako je moguće s okusom maline)
Priprema
Rastopite čokoladu na laganoj vatri i pustite da se ohladi. Stavite sve suhe sastojke (brašna, šećer, prašak za pecivo, vanilin šećer i kakao) u zdjeli. Dodajte ulja, vrhnje i mlijeka miješajući mikserom. Na kraju dodajte rastopljenu čokoladu i miksajte još malo. Prelijte smjesu u kalupu sa mjerama 15x25 cm koju ste prethodno namazali maslacem.
Pecite u pećnici na 175°C otprilike 15 minuta.
Ohlađeni biskvit narezite u 12 komada.
Napravite šlag od slatkog vrhnja i dodajte vanilin šećer. Šlag se dobiva tučenjem slatkog vrhnja ali možete koristiti i kupovni šlag. Operite i prepolovite maline pa oprezno ih dodajte u šlagu.
Stavite šlag na 6 ploške biskvita i preklopite s ostalim ploškama tako da dobijete 6 kolačići.
Rastopite 100 g čokolade i pustite da ohladi. Napravite šlag od slatkog vrhnja i dodajte nasjeckana i rastopljena
čokolada. Bitno je da su sastojci hladni tako da nasjeckana čokolada ne rastopi u šlagu. Namazite ovaj ganache na kolačiće i stavite ih u hladnjaku, najbolje preko noći.
Vegani mogu koristiti ovaj recept. Samo koristite vrhnje i mlijeko od soje ili zobenih proizvoda.
Posluživanje
Ukrasite malinama prije posluživanja.
coolinarika.com