BIJELA? -vjerojatno ćete pomisliti kako sam pobrkala boje, no bijela je vjerojatno zbog bijele limun kreme na sočnim kakao biskvitnim korama. ;)
Sastojci
BISKVIT:
· 4 jaja
· 20 dkg šečera u prahu
· 1 dl ulja
· 1 dl mlijeka
· 20 dkg brašna
BISKVIT:
· 4 jaja
· 20 dkg šečera u prahu
· 1 dl ulja
· 1 dl mlijeka
· 20 dkg brašna
· 1 prašak za pecivo
· Žlica kakaa
FIL:
· 8 dl mlijeka
· 15 dkg šećera
· 6 žlica brašna
· 20 dkg margarina
· sok 1 limuna
· čokolada za dekoraciju
Priprema
BISKVIT:
Izmutite jaja i šećer, dodajte ulje, mlijeko i brašno. Dodajte kakao i prašak za pecivo. Biskvit izlijte u namašćen i brašnom posut lim.
Pečen biskvit iztresite na tacnu, ohladite i prerežite 2 puta(3 biskvitne kore)
FIL:
6 dl mlijeka i šećer stavite u zdjelu i dok se mlijeko zagrije izradite 2 dl mlijeka i brašno te ga skuhajte u vrućem
mlijeku. Izradite margarin te mu dodajte mlaku skuhanu filu. Ocijedite sok jednog limuna te dodajte u filu. Filom mažite svaku biskvitnu koru te na gornju preko fila naribajte čokoladu.
coolinarika.com
FIL:
· 8 dl mlijeka
· 15 dkg šećera
· 6 žlica brašna
· 20 dkg margarina
· sok 1 limuna
· čokolada za dekoraciju
Priprema
BISKVIT:
Izmutite jaja i šećer, dodajte ulje, mlijeko i brašno. Dodajte kakao i prašak za pecivo. Biskvit izlijte u namašćen i brašnom posut lim.
Pečen biskvit iztresite na tacnu, ohladite i prerežite 2 puta(3 biskvitne kore)
FIL:
6 dl mlijeka i šećer stavite u zdjelu i dok se mlijeko zagrije izradite 2 dl mlijeka i brašno te ga skuhajte u vrućem
mlijeku. Izradite margarin te mu dodajte mlaku skuhanu filu. Ocijedite sok jednog limuna te dodajte u filu. Filom mažite svaku biskvitnu koru te na gornju preko fila naribajte čokoladu.
coolinarika.com