Baklava sa grizom


Sastojci
500g tankih kora
mera casa od 2dl
6 jaja
1,5 casa secera
1,5 casa ulja
1,5 casa jogurta



1,5 casa griza
1 prasak za pecivo, 2 vanil secera


sirup
1200ml vode
700g secera

Priprema
1 Skuvati sirup, i ohladiti.

2 Umutiti jaja sa secerom, pa dodati ostale sastojke.

3 U nauljen pleh slagati kore, i svaku premazati filom, imam malu kutlacicu, i otprilike jednu ipo sipam na svaku koru.

4 Kad zavrsite sa svim korama, premazite i gornju koru, dobicete lepu rumenu 



koricu.

5 Seci na kocke, i peci na 170-180 stepeni dok ne porumeni.

6 Pecenu baklavu postepeno zalivati sirupom.Mozete dodati i limun kao dekoraciju, pa ko voli nek sebi iscedi .

Posluživanje
Dobro ohladiti i ruckati, prijatno.
coolinarika.com

PREPORUČUJEMO DA POGLEDATE: