TROSTRUKI UŽITAK!



Iznimno bogat kolač sa kremama!


Sastojci
Biskvit
6 bjelanjaka
prstohvatsoli
200 g šećera
150 g mljevenih oraha
2 žlice krušnih mrvica
2 žlice brašna
1/2praška za pecivo

Krema
6 žumanjaka
150 g šećera
1 vanilin šećer


2 pudinga od vanilije 
700 ml mlijeka
250 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje

Jos
20-tak kompetit beurre keksa
Malo hladnog mlijeka
malo mljevenih oraha

Priprema
Za biskvit u zdjelici pomiješati orahe, brašno, prašak za pecivo i krušne mrvice.
Bjelanjke i prstohvat soli istući u snijeg, pa stalno miksajući pomalo dodavati šećer. Tući dok snijeg ne očvrsne.
Lagano žlicom umiješati smjesu sa orasima pa staviti u tepsiju namazanu i pobrašnjenu ili obloženu papirom za pečenje (dim.37x21 cm).
Peći 20-tak minuta na 180"C. Ohladiti.
Za kremu, odvojiti 100 ml mlijeka na stranu, a ostatak staviti kuhati.
Za to vrijeme u posudi za kuhanje pjenasto umutiti žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom, pa dodati puding od vanilije. Smjesu razrijediti sa 100 ml odvojenog mlijeka.
Pomalo ulivati vrelo mlijeko i miješati dok ne bude glatka smjesa. Staviti na laganu vatru i kuhati sve dok se ne zgusne.
U ohlađenu kremu dodati izrađen maslac.
Kremu podijeliti na dva dijela,



 pa u jedan dio umiješati čokoladu otopljenu na pari.
Biskvit premazati svijetlom kremom pa poslagati kekse umočene u hladno mlijeko (ne natapati previše).
Preko keksa nanijeti tamnu kremu, poravnati i obilato posuti mljevenim orasima.
coolinarika.com