Da, tako se zove, bar su mi tako rekli i takav sam recept dobila, posto je veoma laka za napraviti a pritom veooooma ukusna, izvolite, necete se pokajati..: -)
Sastojci
3 male (ukupno 540g) kisele pavlake
7+4+4 kasike secera
200 g slaga
600g mlevene plazme
½ l mleka
2 pudinga od cokolade
2 male obicne mlecne cokolade (160 g ukupno, ja sam koristila milku)
3 male (ukupno 540g) kisele pavlake
7+4+4 kasike secera
200 g slaga
600g mlevene plazme
½ l mleka
2 pudinga od cokolade
2 male obicne mlecne cokolade (160 g ukupno, ja sam koristila milku)
1/2lslatke pavlake
2 pudinga od vanile
1 slag od vanile
po zelji drazeje sa ukusom narandze
Priprema
Kiselu pavlaku, 7 kasika secera i prah slag mutiti nekoliko minuta da se secer istopi i slag malo ocvrsne. Dodati mlevenu plazmu (ukoliko je pregusto, dodati malo mleka), i staviti kao prvi sloj.
Odvaditi malo mleka od 1/2l, i razmutiti puding u njemu. Ostatak sa 4 kasike secera zagrejati do vrenja i skuvati puding. Skinutu sa ringle i dodadto cokoladu da se istopi. Ovo staviti preko sloja od plazme i obavezno prekriti providnom folijom skroz do fila dok se ne prohladi kako se ne bi uhvatila korica.
Odvaditi deo slatke pavlake od 1/2l, razmutiti puding od vanile, ostatak sa 4 kasike secera zagrejati
do vrenja i skuvati puding od vanile. Istresti na tacnu ispranom pod vodom(tako vam se neve zalepiti), i opet pokriti folijom skroz do fila da se ne uhvati korica. Ohladiti. U medjuvremenu umutiti 1 slag od vanile, spojiti ga sa pudingom i staviti kao treci sloj odozgo. Po zelji se moze posuti drazejama od narandze
coolinarika.com
1 slag od vanile
po zelji drazeje sa ukusom narandze
Priprema
Kiselu pavlaku, 7 kasika secera i prah slag mutiti nekoliko minuta da se secer istopi i slag malo ocvrsne. Dodati mlevenu plazmu (ukoliko je pregusto, dodati malo mleka), i staviti kao prvi sloj.
Odvaditi malo mleka od 1/2l, i razmutiti puding u njemu. Ostatak sa 4 kasike secera zagrejati do vrenja i skuvati puding. Skinutu sa ringle i dodadto cokoladu da se istopi. Ovo staviti preko sloja od plazme i obavezno prekriti providnom folijom skroz do fila dok se ne prohladi kako se ne bi uhvatila korica.
Odvaditi deo slatke pavlake od 1/2l, razmutiti puding od vanile, ostatak sa 4 kasike secera zagrejati
do vrenja i skuvati puding od vanile. Istresti na tacnu ispranom pod vodom(tako vam se neve zalepiti), i opet pokriti folijom skroz do fila da se ne uhvati korica. Ohladiti. U medjuvremenu umutiti 1 slag od vanile, spojiti ga sa pudingom i staviti kao treci sloj odozgo. Po zelji se moze posuti drazejama od narandze
coolinarika.com