• 400 gr brašna
• 100 gr gustina
• 100 gr šećera
• pola peciva
• 1 bjelanjak
• 200 gr maslaca
• 1 vanilin šećer
• 2 kašike bjelog vina ili vode
Fil
• 150 gr višanja bez koštica
• 2 dl soka višanja
• 3 kašike šećera
• 1 kašika gustina
Umak
• 100 gr bijele čokolade
• 0,5 dl mlijeka
• 100 gr kokosa
PRIPREMA
1. Zamijesit tijesto i neka odstoji u frižideru 2 sata.
Pravit male kuglice, rastanjit ih na dlanu, u svaku kuglicu stavit višnju i zatvorit-oblikovat lopticu. Ispeći i ohladit.
2. Ohlađene kuglice
potopit u otopljenu čokoladu sa mlijekom. Zatim ih uvaljat u kokos.
Skuhat sok,šećer i gustin. Toplim gustinom spajat po dvije kuglice.
NAPOMENA
Višnje preko noći ocjedit da njihov sok ne prođe kroz tijesto. Prijatno!
tortekolaci.com
Fil
• 150 gr višanja bez koštica
• 2 dl soka višanja
• 3 kašike šećera
• 1 kašika gustina
Umak
• 100 gr bijele čokolade
• 0,5 dl mlijeka
• 100 gr kokosa
PRIPREMA
1. Zamijesit tijesto i neka odstoji u frižideru 2 sata.
Pravit male kuglice, rastanjit ih na dlanu, u svaku kuglicu stavit višnju i zatvorit-oblikovat lopticu. Ispeći i ohladit.
2. Ohlađene kuglice
potopit u otopljenu čokoladu sa mlijekom. Zatim ih uvaljat u kokos.
Skuhat sok,šećer i gustin. Toplim gustinom spajat po dvije kuglice.
NAPOMENA
Višnje preko noći ocjedit da njihov sok ne prođe kroz tijesto. Prijatno!
tortekolaci.com