Sladoled od čokolade. Savršenog okusa, svaki zalogaj se topi u ustima!


Sastojci
300 ml punomasnog mlijeka
200 ml slatkog vrhnja (svježeg, nezaslađenog)
100 g šećera
4 žumanjka
100 g tamne čokolade (70% kakaa)



2 žličice meda (livadskog ili od bagrema)
1 žličica čistog ekstrakta vanilije
Priprema

1.
Pomiješajte mlijeko i vrhnje i stavite da zakuha.

Maknite s vatre, dodajte čokoladu iskidanu na kockice i med, i miješajte pjenjačom dok se ne istope.

Pjenjačom ili mikserom izmiješajte žumanjke sa šećerom.

Dodajte vruće mlijeko s čokoladom u smjesu od žumanjaka, dobro izmiješajte da se izjednači, pa vratite opet na vatru i kuhajte na laganoj vatri miješajući dok se krema ne počne zgušnjavati lagano, ali ne smije provreti.
2.

Kuhanu kremu (koja je prilično rijetka, tj. tekuća) ulijte u zdjelu kroz gusto mrežasto cjedilo i umiješajte ekstrakt vanilije.

Kad se potpuno 



ohladi stavite je u hladnjak najmanje 3-4 sata ili još bolje preko noći.
3.

Pripremite dalje sladoled po uputstvu za vaš stroj.

Gotovi sladoled rashladite u zamrzivaču par sati prije posluživanja.

Ako nemate stroj za sladoled, ulijte kremu u posudu pogodnu za zamrzavanje, s poklopcem i stavite u zamrzivač. Promiješajte dobro vilicom otprilike sva 2 sata da se ne stvore veliki kristali leda.
coolinarika.com