ŠARIĆI!


Nastojte kupiti masniji kokos (Franck!!).

Sastojci
· 60 dag sitnog kokosa
· 20 dag šećera u prahu
· 25 dag mlijeka u prahu
· 3 d lvrelog mlijeka

Ostalo
· 1 jušna žlica kakaa
· 2 jušne žlice ruma



· 1/2 bočice ekstrata od jagode za boju i okus

Priprema
1. Sve suhe sastojke dobro izmiješati pa preliti vrelim mlijekom.
Dobro zamijesiti da se dobije kompaktna jednolična smjesa.
2. Smjesu podijeliti na tri jednaka dijela.
Jedan dio ostaviti bijeli, u drugi dodati prosijani kakao i rum, a u treći dio dodati ekstrat jagode.
3. Pripremiti 2 komada alu-folije duljine cca 40 cm za dvije salame po 30-35 cm.
Sad od svake boje napraviti po dvije trake (kobasice :) ) – svaka traka je za je jednu salamu.
Slagati 2 puta po dvije boje jednu do druge i treću na ove dvije.
4. Na kraju sve tri trake zajedno valjati da se poveže u jednu okruglu salamu, tako učiniti i sa ostale tri trake.
5. Umotati u foliju te staviti u zamrzivač da se dobro stegne.
Rezati na fetice debljine cca 0, 5 cm.
6. Ja sam ovaj kolač radila 15 



dana prije rezanja, a rezala sam ga potpuno zaleđenog zubičastim nožem za kruh.

Posluživanje
Ukoliko vam se dogodi da u trgovini nađete za kupiti samo mlijeko u prahu od 50 dag, preporučam da preostalu količinu iskoristite za dvobojne oblatne s orasima, a ukoliko tako učinite, od pet kupljenih oblatni ostat će vam dvije sa kojima možete napraviti neku vrstu salame u oblatni :) ili iskoristiti kao podloge za pijane košnice i već imate tri fina kolača.



PS: 
Moram ponovo napomenuti da je kokos isključivo Franckov dobar za korištenje jer je masniji, svaki drugi naročito oni jeftini suhi raznoraznih marki neće stvoriti smjesu za valjanje.
coolinarika.com