Fantastičan biskvit u kombinaciji sa finom kremom i šlagom a u središtu svega
savršene maline. Fini ljetni desert koji svakako morate probati.
Sastojci
Biskvit:
5 bjelanjaka
120 grama šećera
60 grama rastopljenog maslaca ili margarina
50 ml mlijeka
170 grama brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
Krema:
500 ml mlijeka
5 žumanjaka
80 grama šećera
1 vrećica vanili šećera
75 grama brašna
100 grama maslaca ili margarina
1 vrećica želatine
500 ml vrhnja za šlag
maline
Priprema
1. Bjelanjke pjenasto izmješajte sa šećerom pa laganom mješajući rukom dodajte ostale
sastojke pazeći da ne mješajte prejako da masa ostane pjenasta, te stavite smjesu u
tepsiju veličine 20x30 cm. Pecite na 170 stupnjeva oko 30 min. pazeći da biskvit ostane
svjetliji.
2. Za kremu izmješajte žumanjke sa šećerom, dodajte brašno i 2 dcl mlijeka pa zakuhajte
u ostatku mlijeka. U ohlađenu kremu dodajte maslac ili margarin. Želatinu napravite po
uputama na vrećici, rastopite
je i dodajte u kremu te na kraju 300 ml istučenog vrhnja
za šlag. Premažite preko kolača.
3. Na biskvit stavite pola kreme, poslažite maline ili voće koje želite, stavite drugu
polovicu kreme. Kolač na kraju premažite sa 2 dcl istučenog šlaga.
coolinarika.com
100 grama maslaca ili margarina
1 vrećica želatine
500 ml vrhnja za šlag
maline
Priprema
1. Bjelanjke pjenasto izmješajte sa šećerom pa laganom mješajući rukom dodajte ostale
sastojke pazeći da ne mješajte prejako da masa ostane pjenasta, te stavite smjesu u
tepsiju veličine 20x30 cm. Pecite na 170 stupnjeva oko 30 min. pazeći da biskvit ostane
svjetliji.
2. Za kremu izmješajte žumanjke sa šećerom, dodajte brašno i 2 dcl mlijeka pa zakuhajte
u ostatku mlijeka. U ohlađenu kremu dodajte maslac ili margarin. Želatinu napravite po
uputama na vrećici, rastopite
je i dodajte u kremu te na kraju 300 ml istučenog vrhnja
za šlag. Premažite preko kolača.
3. Na biskvit stavite pola kreme, poslažite maline ili voće koje želite, stavite drugu
polovicu kreme. Kolač na kraju premažite sa 2 dcl istučenog šlaga.
coolinarika.com