Nije mi teško ustati ujutro zamutiti tijesto i napraviti toplo pecivo za doručak: placke, uštipke…
Ali mi je uvijek smetalo to što prilikom pečenja tijesto upije tako puno masnoće da mi pokvari gurmanski užitak. Dok nisam isprobala ovaj recept.
Sastojci
· 1jaje
· 1/2 čaše kiselog vrhnja 1 čašatople vode
· 1 vrećica praška za pecivo
Sastojci
· 1jaje
· 1/2 čaše kiselog vrhnja 1 čašatople vode
· 1 vrećica praška za pecivo
· malo soli
· brašna po potrebi
Priprema
Zamijesiti tijesto od svih sastojaka, dodati brašna tako da tijesto bude mekano, kao za kore za pitu ili za pizzu.
Razviti valjkom na debljinu prsta, isjeći na pravokutnike i pržiti na vrućem ulju.
Posluživanje
Na kraju se dobiju uštipci s džepom: za vrijeme prženja narastu, a unutra ostane prazni prostor (na slici
se vidi) u koji možete staviti vrhnje, majonezu, ajvar, ili jednostavno napraviti sendvič od uštipka sa salamom, sirom… Nisu uopće masni!
coolinarika.com
Priprema
Zamijesiti tijesto od svih sastojaka, dodati brašna tako da tijesto bude mekano, kao za kore za pitu ili za pizzu.
Razviti valjkom na debljinu prsta, isjeći na pravokutnike i pržiti na vrućem ulju.
Posluživanje
Na kraju se dobiju uštipci s džepom: za vrijeme prženja narastu, a unutra ostane prazni prostor (na slici
se vidi) u koji možete staviti vrhnje, majonezu, ajvar, ili jednostavno napraviti sendvič od uštipka sa salamom, sirom… Nisu uopće masni!
coolinarika.com