MY HUANITA!



Sastojci
1l mleka
8 kasika secera
20 gr zelatina pola casemlake vode
600 gr slaga
450-500gr napolitanki (ja sam koristila sa lesnikom) (umesto keksa moze bilo koje voce)
50 gr sitno seckanih lesnika(ne mora)



50 gr sitno seckanih oraha(ne mora) 
10-ak visnji (ne mora)

Priprema

litar mleka kuvati sa 8 kasika secera.
Dok se mleko kuva u pola case mlake vode razmutiti zelatin.
Kad mleko prokljuca iskljuciti i umesati zelatiin. Ostaviti da se DOBRO ohladi.
Kad se mleko dobro ohladi dodati mu slag i dobro umutiti. Podeliti slag na tri dela.
U secku samleti napolitanke,pa ih dodati jednoj trecini slaga.
Vecu serpu(ili poklopac od zvona)celu obloziti folijom,posuti lesnikom i orasima,poredjati visnje,pa sipati jednu trecinu slaga,zatim sipati slag sa napolitankama,i na kraju 



preostalu trecinu slaga.

Serpu poklopiti i uviti u kesu(da ne povuce neki miris iz zamrzivaca)i staviti u zamrzivac preko noci.
Kad je dobro smrznuta,izvaditi tortu,pa je prebaciti na tacnu tako da gornji deo bude dole.
Tortu stalno drzati u zamrzivacu.

Posluživanje
Po zelji ukrasiti sa slagom,ja nisam jer mi je ovako bas originalna. :-)
coolinarika.com
Filed under  |