MALI ČOKOLADNI KOLAČIĆ!



Sastojci
20 dag piškota (savojardi)
3 dl slatkog vrhnja
25 dag čokolade za kuhanje
2 dl mlijeka za namakanje piškota



2 šake kikirikija po želji 
20-tak polovica kikirikija za ukrašavanje

Priprema

U duguljasti kalup (za kruh npr.) stavite prozirnu foliju, tako da na sve četiri strane prelazi preko ruba.
Ugrijte slatko vrhnje do vrenja. Razlomite čokoladu pa je umiješajte u vruće vrhnje.
Miješajte na manjoj vatri sve dok smjesa ne postane baršunasta i bez grudica. Malo ohladite.
Dvije dobre šake pečenih i oljuštenih kikirikija zdrobite na manje komadiće (tučkom za meso u najlonskoj vrećici).
U kalup preko folije ulijte nekoliko žlica čokoladne kreme. Pospite usitnjenim kikirikijem.
U posebnoj posudi s malo mlijeka kratko namačite piškote koje ste prema potrebi, prema veličini kalupa, skratili nožem. Slažite piškote poprečno u kalup, gusto, jednu do druge.
Preko 1. reda piškota prelijte polovicu preostale čokoladne kreme, opet pospite kikirikijem pa prekrijte 2. redom 



piškota.Zalijte ostatkom kreme i pospite preostalim kikirikijem.
Sad posložite i posljednji red piškota.
Stavite kalup na hlađenje, najbolje preko noći u hladnjak.
Sutradan izvrnite kalup, odnosno kolač na pladanj.
Ukoliko je potrebno, otopite još 5 dag čokolade s malo maslaca pa premažite dijelove kolača koji nisu bili prekriveni čokoladnom kremom.
Ukrasite kikirikijem.
coolinarika.com