LJESNJAK STANGLICE


Sastojci
· 250 gr. cokoladnih keksica
· 155 gr. otopljenog putera
· 400 gr. mlijecene cokolade s ljesnjacima
· 1 konzerva slatkog kondenzovanog mlijeka (395gr.)
· 200 gr. kuhinjske cokolade



· 1 zlicica ulja

Priprema
Prvo pospricajte pleh za kolac a zatim ga oblozite sa papirom za pecenje.
Sameljite cokoladne keksice i unutra dodajte otopljeni maslac.

Dobro promijesajte sve zajedno a zatim stavite u pleh i ravnomjerno rasporedite. Ostavite u fridz.
Cokoladu od ljesnjaka grubo isjecite sa nozem.
U malo vecu serpicu istresite slatko kondenzovano mlijeko a zatim dodajte cokoladu.
Stavite na pec da se sve zajedno kuha na srednjoj temperaturi neprestano mijesajuci.
Kada se sve istopi istresite masu u pleh sa mljevenim keksima.Stavite ponovo u fridz.
U drugu serpicu otopite cokoladu za kuhanje i zlicu ulja.
Istopljenu cokoladu premazite 



preko kolaca.

Posluživanje
Ako nemate cokolade od ljesnjaka upotrijebite 400gr. mlijecene cokolade i 100gr. grubo sjeckanih ljesnjaka.
Takoder mozete miksati cokolade pola-pola.Pleh je 20cmx30cm.
Dobro je da stavite pek papir preko pleha posto onda samo izvadite citav kolac i lakse je za rezati. OVDJE PAZITE KOD KONDENZOVANOG MLIJEKA... MLIJEKO MORA BITI JAKO, JAKO GUSTO..
KAO STO VIDIM KVALITETA KONDENZOVANOG MLIJEKA NIJE ISTA KAO KOD NAS, POSTO SAM CULA DA JE NASE VODENASTO I ZBOG TOGA VAM SE KREMA NECE STVRDNUTI...
coolinarika.com