Priprema Biskvit Umutiti jaja i šećer, dodati ulje i mlijeko, mutiti par minuta. Onda dodati krute sastojke, dobro umutiti a na kraju vrelu vodu.Peći u limu 25×30. Pečeni i ohlađen kolač prerezati na dva djela i natopiti mlijekom.
Krema puding skuhati zajedno sa gustinom na uobičajeni način. U ohlađeno dodati izrađen margarin i tučeno slatko vrhnje. Kremu podjeliti na dva djela:u
jedan dodati istopljenu čokoladu. Slagati:biskvit-žuta krema-biskvit-čokoladna krema-tučeno vrhnje
Posluživanje Šalica je oko 2 dcl. Ovisno od načina kako se reže,može se poslužiti kao kolač ili torta,jer je prilično. visok. coolinarika.com
RAFAELO OBLATNE
Sastojci– 10 bjelanjaka– 300 g šećera– 300 g kokosa– 150 g brašna– krema– 700 ml mlijeka– 70 g brašno tip 400 (oštro)– 70 g gustina– 10 žumanjaka
…Saznaj više
ROLNICE SA EUROKREMOM I ORASIMA
SASTOJCI: 800 gr oštrog brašna1 svež kvasac (ko želi može zameniti suvim)4 dcl jogurta 3,2% mm2 kašikice šećera1 kašika brašna1 jaje1 žumance60 gr …Saznaj više
LEDENE BANANA KOCKE
Predivan kremast kolač za sve slatkoljupce kremastih kolača….Ledene bele kocke sa bananama.SastojciKora:7 belanaca7 kašika brašna100 g. šećera1/2 ke…Saznaj više