Sastojci
Biskvit
2 jaja
2 šalice šećera
2 šalice brašna
1 šalica mlijeka
1/3 šalice ulja
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
1 žličica sode bikarbone
1/2 šalice vrele vode
5 žlica kakao
oko 1 dcl mlijeka za natapanje biskvita
Krema
7 dcl mlijeka
2 pudinga od vanilije
6 žlica šećera
1 žlica gustina
15 dag margarina
3 dcl slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
1mliječna čokolada
I još
2 dcl slatkog vrhnja
Priprema
Biskvit
Umutiti jaja i šećer, dodati ulje i mlijeko, mutiti par minuta.
Onda dodati krute sastojke, dobro umutiti a na kraju vrelu vodu.Peći u limu 25×30.
Pečeni i ohlađen kolač prerezati na dva djela i natopiti mlijekom.
Krema
puding skuhati zajedno sa gustinom na uobičajeni način.
U ohlađeno dodati izrađen margarin i tučeno slatko vrhnje.
Kremu podjeliti na dva djela:u
jedan dodati istopljenu čokoladu.
Slagati:biskvit-žuta krema-biskvit-čokoladna krema-tučeno vrhnje
Posluživanje
Šalica je oko 2 dcl.
Ovisno od načina kako se reže,može se poslužiti kao kolač ili torta,jer je prilično. visok.
coolinarika.com