KREMPITA NA KEKSIMA S DODATKOM KAFE!



SASTOJCI
KREMA
· 1 l mlijeka
· 2 kom.vanilin pudinga
· 3 žlice gustina ili oštrog brašna
· 150 g.šećera
· 4 kom. jaja – samo žutanjci
· 250 g.margarina

ŠAUM
· 4 kom. jaja -samo bijelanci



· 200 g.šećera u prahu

OSTALO
· 500 g.petit keksa
· 1 šalica skuhane crne zaslađene kave
· Čep ruma

PRIPREMA

ŽUTE GLAVNE KREME
Pudinge razmutiti u 3 dl mlijeka – od one litre, dodati gustin ili brašna, zajedno sa šećerom i žumanjcima , te skuhati po sistemu pudinga .
za sigurnost prebacim u novu posudu , (u slučaju da se desi i malo zagori ), povremeno promješati da se ne stvori gornja korica.
dobro izraditi margarin, te ga staviti u mlačnu smjesu.
nauljiti tepsiju srednje veličine ( ja slažem u onu od peči gdje mi stane 6×4 petit keksa koje slažem namočene u skuhanu kavu s rumom ( mogu se močiti i u mlijeku- ako su za malu djecu )
na kekse staviti žutu smjesu



 i poravnajte je.
ponovo na smjesu slagati namočene kekse, kao što je bio i donji red.

ŠAUM
Šaum se može raditi na više načina kao ili kao
Ja radim jednostavno , tako da u bijelanjke stavim prstohvat soli i dobro izradim u čvrsti snijeg , te polako sipam štaub šećer.

Jednom sam se zabunila i stavila kristal i opet je bilo super , jer se valjda rastopio polaganim sipanjem.
Od 4 bijelanjaka nema velike visine, ali je čisto dovoljno
Izrađeni šaum rasporedite po već namočenim keksima.
Gore možete staviti po izboru strugane čokolade, ili glazuru .
Tko ne voli šaum može staviti šlag i opet proizvoljno ukrasiti.

POSLUZIVANJE
Drugi dan je kolač ukusniji kad keksi opuste ( sve ovisi od proizvođaću keksa ).
npr. rađene od petit keksa ” koestlin “možete odmah konzumirati isti dan, s time da ga bar dva sata ohladite u hladnjaku, jer je mnogo ukusniji.